WordPressin uusi versio 3.7 (Basie), julkaistiin viime viikon torstaina 24.10. Päivitys keskittyy hyvin pitkälti taustatoimintojen ja turvallisuuden parantamiseen. Katsotaan vielä tarkemmin mitä muutoksia päivitys tuo mukanaan.

Automaattiset ydinpäivitykset

Luit oikein, WordPress osaa jatkossa päivittää itse oman ytimensä kun kyse on ylläpito- tai turvallisuuspäivityksestä (esim. 3.7->3.7.1). Suuria päivityksiä ei oletuksena ajeta automaattisesti (esim. 3.7->3.8). Tällä tavoin ydin saadaan pidettyä paremmin ajan tasalla. Automaattisessa päivityksessä on paljon erilaisia tarkastuksia, joiden mukaan päätellään pystytäänkö päivitystä tekemään. Jos päivitystä ei voida tehdä, tällöin ylläpitäjälle lähetetään sähköposti.

Automaattiset päivitykset on mahdollista kytkeä koskemaan myös isoja päivityksiä, lisäosia ja teemoja, mutta tämä ei välttämättä ole aina suositeltavaa. Erityisesti lisäosien päivitykset rikkovat ajoittain sivujen toiminnallisuuksia.

Jos automaattisen päivityksen haluaa pois käytöstä, se onnistuu lisäämällä seuraava määrite wp-config.php -tiedostoon.

Salasanojen vahvuus

Salasanojen vahvuuteen liittyvää tarkistusta on muutettu niin että se toimii paremmin. Aiemmin hyvätkin salasanat ovat voineet saada heikon leiman tarkistuksessa.

Haku

WordPressin haku on huono. Tätä varten itse käytän hakuun Relevanssia. Hakuun on nyt kuitenkin tehty muutoksia niin että sisältöä haetaan enemmän relevanssin mukaan. Tästä huolimatta suosittelen edelleen Relevanssin käyttöä.

Kieliversiot

Eri kieliversiot päivittyvät jatkossa paremmin, sillä ne tulevat automaattisten päivitysten mukana.

Muuta

Konepellin alla on tapahtunut myös paljon muita pieniä asioita. Uusia koukkuja on lisätty monia. Tarkemman listan löytää Codexin artikkelista Under The Hood -osion alta.

WordPressin kehitys jatkuu kiivaana. 3.8 version alustava julkaisuaikataulu on jo joulukuun aikana.

Olethan jo päivittänyt oman WordPressisi?

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *