WP-oppaaseen on tulossa tämän vuoden puolella useita uudistuksia. Ensimmäiset muutokset on jo toteutettu, sillä eilen julkaistiin sivuston uusi ulkoasu.

Sivuston sisältö on edelleen suht sama kuin ennenkin, mutta lähiaikoina käyn läpi sisällön ja muokkaan ohjeita ajan tasaisempaan kuntoon, sillä osa ohjeista on päässyt vanhentumaan kun WordPressiin on tullut niin paljon muutoksia.

Tämän lisäksi pyrin parantamaan sisällön rakennetta, jotta sisältöä on helpompi löytää selailemalla sivustoa.

Mikäli sinulla kommentteja uudesta ulkoasusta, otan risuja ja ruusuja mielellään vastaan palaute-lomakkeen kautta.

Haluaisitko oppia, miten teet verkkosivuston WordPressillä vaivattomasti?

Tämä on pian mahdollista tarjoamamme verkkokurssin avulla. Verkkokurssi on tällä hetkellä ennakkomyynnissä ja se alkaa 4.9.2018, jolloin kurssin kaikki materiaalit tulevat käytettäväksi kurssin hankkineille.

Kurssi koostuu videoista, joissa käydään vaihe vaiheelta läpi, miten sivusto kannattaa toteuttaa. Kurssilla käydään läpi useita osa-alueita, joita sivuston tekemisessä on hyvä ottaa huomioon. Ei haittaa vaikka et olisi koskaan ennen verkkosivuja tehnyt, videoilla käydään jokainen kohta läpi rauhalliseen tahtiin.

Lue lisää kurssista

Kirjoittaja Timo Leiniö

Olen WP-oppaan perustaja ja päätoimittaja. Työskentelen päivittäin erilaisten verkkosovelluksiin liittyvien haasteiden parissa Sofokuksella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisesti kalastamasta tai pelaamasta biljardia.

Keskustele ja kysy

 • Ilpo Tiilikka sanoo:

  Onnistuuko WP :llä tekemään sukuseuramme sivuille verkkopankkimaksun Liityymis ja jäsenmaksuille. Liittymisvuotena liittymismaksu ja jäsenmaksu jatkossa vai jäsenmaksu vanhoille jäsenille.Ja mitä se vaatii.Terveisin Ilpo Tiilikka.

  • Timo Leiniö sanoo:

   WooCommerce (https://wordpress.org/plugins/woocommerce/) verkkokauppa lisäosalla tällainen todennäköisesti kannattaisi toteuttaa. WooCommerceen löytyy myös lisäosat Suomen suurimmille maksutapavälittäjille (esim. Paytrail, Checkout Finland, Bambora). Suoraa ohjetta tällaisen tekemiseen tuskin kuitenkaan löytyy, vaan kokonaisuus pitäisi rakentaa yhdistelemällä useita lisäosia.

 • Seppo Sivula sanoo:

  Tere, minulla on yritys, jolla on ainakin 4 tuoteryhmää. Yhdellä tuoteryhmällä on ollut woocommerce-verkkokauppa jo muutaman vuoden. Rustaan par-aikaa verkkokauppaa/esittely-sivustoa toiselle tuoteryhmälle.
  Haluaisin ensimmäisen ryhmän sivulle linkin, joka johtaisi toisen ryhmän verkkokauppaan. Ja päinvastoin. Ensimmäisen ryhmän asiakkaissa kun on lukuisia yrityksiä, jotka voisivat olla (toivottavsti) kiinnostuneita toisen ryhmän tuotteista.
  Kui sellaisen saa tehtyä? Onko ohjetta, joka toimisi wc:ssä?

  Toinen tarve on kolmannen ryhmän verkkokaupassa. Se ryhmä menee kokonaisuudessaan vientiin, joten kieliavaihtoehtoja tarvittaisiin ruotsi, tanska ja saksa. Nyt aluksi.
  Kui sellaisen saa tehtyä? Onko ohjetta, joka toimisi wc:ssä?

  • Timo Leiniö sanoo:

   Tämän perusteella suosittelen miettimään kannattaisiko olla vain yksi verkkokauppa ja siellä tuotteet erotella toisistaan tuotekategorioiden kautta. Tällöin esim. ostajien ei tarvitse luoda kuin yksi tili kauppaa varten ja voivat ostaa kaikkia tuotteita. WooCommercessa on tuotekategoriat suoraan mukana, joten sitä varten ei tarvitse lisäosaa.

   Monikielistä verkkokauppaa varten tarvitset Polylang Business Pack paketin https://polylang.pro/downloads/polylang-pro-for-woocommerce/. Kuten sivuilta näkyy kyseessä on maksullinen paketti. En ole tietoinen että tätä varten olisi tarjolla ilmaista vastinetta.

   Suoria ohjeita näitä varten ei WP-oppaasta valitettavasti löydy.

 • Enni sanoo:

  Haluaisitko oppia, miten teet verkkosivuston WordPressillä vaivattomasti?
  Tämä on pian mahdollista tarjoamamme verkkokurssin avulla. Verkkokurssi on tällä hetkellä ennakkomyynnissä ja se alkaa 4.9.2018, jolloin kurssin kaikki materiaalit tulevat käytettäväksi kurssin hankkineille.

  Sivuillanne on vanhentunutta tietoa.

  Toimiiko ohjeet Mac tietokoneella?

  • Timo Leiniö sanoo:

   WordPressin asennus moduulista puuttuu vielä video jossa näytettäisiin miten WordPress asennetaan Macille. Muuten ohjeet toimivat hyvin huolimatta mikä käyttöjärjestelmä on käytössä. Videon teko on todo-listallani ja toivon että saan sen lähiaikoina tehtyä.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *