Haluaisitko omat kotisivut, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Jos kotisivujen tekeminen pitäisi mielestäsi olla vaivatonta, olet oikeassa paikassa…

Myös sinä pystyt tekemään itse hyvännäköisen, nopean, helposti löydettävän ja turvallisen kotisivun… vaikka et olisi niitä ennen tehnyt.

Lue lisää ja liity mukaan verkkokurssille, jossa saat yksityiskohtaiset ohjeet sivuston tekoon ja sen ylläpitämiseen.

Oletko haaveillut omasta kotisivusta, mutta huomannut että tapoja niiden tekoon on vaikka kuinka monta? Oletko törmännyt niin useisiin ohjeisiin ettet tiedä, mitä niistä noudattaisit?

Olen itse törmännyt vastaavaan. Ohjeita löytyy runsaasti netistä, mutta monesti ne ovat vain yksittäisiä asioita, joiden avulla koko kotisivua on vaikea tehdä. Tämä johtaa siihen, että itse joutuu etsimään ohjeita eri asioista ja yhdistelemään niitä. Tämän jälkeen silti saattaa olla epävarma olo siitä, olenkohan huomioinut kaiken tarpeellisen. Lisäksi suomenkielisiä ohjeita on saatavilla rajallisesti. Tämä mielessäni päätin, että tähän on aika saada muutos. Nimeni on Timo Leiniö. Olen toiminut IT-alalla reilun kymmenen vuoden ajan. Toimenkuvaani on kuulunut verkkopalvelujen suunnittelua, toteutusta ja arviointeja. Erityisesti arviointien kautta olen huomannut, että monesti tietyt asiat on huomioitu hyvin heikosti tai jätetty jopa kokonaan tekemättä (esim. turvallisuus tai suorituskyky). Siksi päätinkin tehdä kurssin, jossa käydään läpi kotisivun suhteen oleellisimmat asiat.

Eikö riitä, että tehdään vain ulkoasu ja homma on sillä selvä?

Lyhyt vastaus on, että ei. Ulkoasun lisäksi kotisivun suhteen kannattaa huomioida myös muita asioita. Haluat varmasti että:

  • Sivustosi löytyy hakukoneista (esim. Google).
  • Sivustosi on mukava ja nopea käyttää.
  • Sivustosi ei hajoa, kun siihen tehdään päivityksiä.
  • Lukijasi voivat jakaa sisältöäsi ja levittää ilosanomaa.
  • Sivustosi on turvallinen käyttää sekä sinulle että lukijoillesi.

Kokemuksieni perusteella olen luonut verkkokurssin, jolla Sinä pääset liikkeelle helposti oman kotisivusi kanssa. Käymme läpi yllälistatut kohdat yhdessä ja paljon muutakin. Kurssia seuraamalla saat tehtyä oman sivuston, jota on mukava jatkossakin päivittää ja kehittää, se on nopea käyttää ja myös turvallinen.

Ok, minkälaisia kotisivuja kurssin avulla pystyy tekemään?

Käytännössä minkälaisia vain. Voit tehdä kotisivut yritykselle, järjestölle, seuralle tai vaikka vain itsellesi. Käytämme ulkoasun tekemiseen työkalua, joka ei rajoita sitä, minkälaisia sivuja voit tehdä. Miksi sitten tekisit itse kotisivut? Tähän on useitakin syitä:

Säästät rahaa

Kotisivun teettäminen muualla maksaa helposti useita tuhansia euroja, jos haluat laadukkaan sivuston.

Säästät aikaa

Sinun ei tarvitse etsiä ohjeita ympäri nettiä vaan löydät tarvittavat ohjeet yhdestä paikkaa ja suomenkielellä.

Opit mitä kotisivun tekeminen oikeasti vaatii

Usein huomio kiinnittyy vain ulkoasuun, mutta kotisivuun liittyy monia muitakin asioita kuten turvallisuus, suorituskyky, analytiikka, hakukoneoptimointi ja ylläpito.

Et joudu odottamaan kun haluat muutoksia

Jos haluat muutoksia sivustollesi, et joudu odottamaan, että joku ulkopuolinen tekee ne, vaan voit tehdä muutokset itse.

Millä kotisivu sitten tehdään?

Kotisivun tekoon käytämme maailman suosituinta kotisivujen toteutusjärjestelmää WordPressiä. Koko internetin sivustoista yli 30% käyttää WordPressiä ja siksi se onkin ylivoimaisesti suosituin järjestelmä kotisivujen toteuttamiseen. Suuren suosion takia WordPressiin löytyy kasoittain lisäosia ja teemoja. Käymme kurssilla läpi hyväksi havaittuja ratkaisuja, jotta Sinun ei tarvitse kahlata tuhansia vaihtoehtoja läpi. Omaa kotisivua varten tarvitset verkkotunnuksen, palvelintilan ja Divi-nimisen teeman. Vaikka nämä eivät olisikaan tuttu asia, ei hätää, käymme nämä kaikki läpi kurssin aikana. Verkkokurssi koostuu videoista, joissa käydään vaihe vaiheelta läpi seuraavat asiat:

WordPressin asentaminen

Asennamme WordPressin sekä omalle koneelle että palvelimelle.

Teeman asennus

Asennamme Divi-teeman ja käymme läpi sen yleiset ominaisuudet.

Lisäosien asennus

Asennamme kymmenen vuoden kokemuksella hyväksi havaitut lisäosat.

Turvallisuus

Käymme läpi, miten sivustosta saa turvallisen, jotta voit nukkua yösi rauhassa.

Nopeus

Kävijät kiittävät, kun sivustosi toimii nopeasti. Tiesitkö, että jo muutaman sekunnin viive tiputtaa kävijöidesi määrää merkittävästi?

Kieliversiot

Käymme läpi, miten kieliversioita tehdään.

Hakukonenäkyvyys (SEO)

Ilman hyvää hakukonenäkyvyyttä kukaan ei löydä sivustoasi.

Toimintavarmuus

Varmistamme, miten sivusto kannattaa päivittää, kun muutoksia tehdään, jotta tuotantosivusto ei rikkoudu.

Ylläpito

Kotisivu vaatii hieman aikaasi kuukausittain, jotta se pysyy kunnossa.

Analytiikka

Analytiikan avulla voit tehdä päätöksiä siitä, mitä sivustolla kannattaa muuttaa.

Haku

WordPressin oma haku ei ole paras mahdollinen. Tehdään siitä parempi.

Jakonapit

Saat enemmän liikennettä sivustollesi, jos lukijasi jakavat sisältöäsi.

Lomakkeet

Käymme läpi, miten luot lomakkeita sivustollesi.

Tartu tilaisuuteen ja tee itsellesi kotisivut

Kurssin läpikäyntiin tarvitset tietokoneen, jota käytetään kotisivujen teossa. Käytettävät työkalut toimivat Windows-koneilla. Pystyt tekemään sivustosi valmiiksi viikossa, mutta materiaali on käytettävissäsi kokonaisen vuoden ajan. Pääset käsiksi kurssin materiaaleihin välittömästi ja voit alkaa käydä niitä läpi silloin kun sinulle sopii. Kurssin hinta nyt vain 79€ (normaalisti 129€, sis. alv 24%).

14 päivän 100% rahat takaisin -takuu

Jos et ole tyytyväinen kurssin sisältöön, ilmoita siitä meille 14 päivän kuluessa ostosta, niin saat rahasi takaisin mukisematta.

Tee itsellesi hienot kotisivut!

OTA SEURAAVA ASKEL NYT!

Saat välittömästi pääsyn kaikkeen materiaaliin.

Nähdään kurssilla! Terveisin Timo Leiniö PS. Kurssin läpikäyntiä varten tarvitset tietokoneen. Jos sinulla on jotain kysyttävää kurssiin liittyen, lähetä viestiä osoitteeseen tuki@wpopas.fi. PPS. Omaa kotisivua varten tarvitset myös verkkotunnuksen, palvelintilan ja maksullisen teeman (Divi). Nämä eivät kuulu kurssin hintaan. Halvimmillaan näiden vuosikustannus on yleensä noin 150-200€. Kurssilla annetaan näiden suhteen muutama erihintainen vaihtoehto. Kurssilla pyritään käyttämään ilmaisia lisäosia, mutta joissakin kohdissa saatetaan antaa lisävaihtoehtoja, jotka ovat maksullisia.