Consent Mode V2:sta on ollut kovasti porinaa viimeaikoina! Lyhkäisyyksissään uusiin vaatimuksiin kuuluu se että sivustosi / verkkokauppasi tulee oletuksena toimittaa tietoa ihmisen hyväksynnästä tai hylkäyksestä tietyssä teknisessä muodossa.

Aiheesta ja eri tavoista voit lukea lisää esim. ”Pakollinen Google Consent Mode V2: toimi ennen 6.3.2024 – Hopkins”. Tässä artikkelissa keskitymme perusvaihtoehtoon ja itsessään tekemiseen ja tarkistamiseen, että myös sinä pääset pistämään sivustosi / verkkokauppasi ajantasalle ennen Maaliskuun 6:detta.

Videossa käytetyt työkalut ja lisäosat:
Tag Assistant
PixelYourSite PRO
Complianz

Lisätietoa aiheesta:
Consent Mode V2 – Now Live – Complianz
Google Consent Mode for Google Analytics and Google Ads – PixelYourSite
Set up consent mode on websites – Google
Definitive Guide to Tag Manager and Complianz

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

  • Kari Tiilikainen sanoo:

    Asensin WP-sivuille Complianz Privacy Suite (GDPR/CCPA) premium lisäosalla evästebannerin. sekä Analytics for WP ja GTM4WP – A Google Tag Manager (GTM) plugin for WordPress
    Katsoin ohjettasi Consent Mode V2 asettamiseen videoltasi https://wpopas.fi/nain-asetat-consent-mode-v2sen-toimintaan-complianz-ja-pys/
    Tuolla videosi sivustolla Complianz lisäosan Ohjatussa toiminnassa kohdassa Suostumus näkyi sivuvalikko jossa oli:
    Sivuston skannaus
    Tilastot
    Tilastot -konfigurointi jossa oli ruksattava kohta Do you want to enable Google Consent Mode V2?

    Minun sivustoltani puuttuu valikosta tuo kohta Tilastot -konfigurointi joten en pääse ruksaamaan Do you want to enable Google Consent Mode V2?

    Minulla on kyseessä Google Analyticsin liittäminen sivustolle.

    Mitä pitäisi tehdä?

    • Niko Vittaniemi sanoo:

      Hei Kari,

      Välilehdellä tilastot ja ”Teetkö tilastoja tästä sivustosta?” kohdasta tulisi määrittää kohdaksi ”Kyllä, Google Analyticsin avulla” ja painaa tallenna jonka jälkeen tulee esiin tuo ”Tilastot – konfigurointi” kohta.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *