Wpopas.fi on suomenkielinen WordPress-oppaita tarjoava verkkosivusto. WP-oppaan ideana on tarjota eritasoisille käyttäjille ohjeita ja vinkkejä siitä, kuinka WordPressiä voi käyttää ja miten sen kanssa pystyy tekemään verkkosivuston tai -verkkokaupan.

Sivusto avattiin toukokuussa 2013 ja sitä ylläpitää Niko Vittaniemi ja WPWoofin yhteisö. WPWoofi on Suomen Suurin WordPress ja WooCommerce aiheinen Facebook ryhmä jossa on yli 5000 jäsentä.

Ammattini puolesta olen tekemisissä WordPressin ja WooCommercen kanssa päivittäin. Työskentelen Innovitalessa ja keksin tekemistä WordPress yhteisölle WPWoofissa.

Pyrin päivittämään sivuston sisältöä tasaisella tahdilla. Suomenkielisiä ja ajan tasalla olevia ohjeita ja vinkkejä WordPressin käyttöön löytyy mielestäni yllättävän vähän.

Tuotan materiaalia sekä kirjallisena että videoina. Erityisesti käyttöoppaan tiimoilta päädyin videoihin, sillä ne demonstroivat parhaiten sitä, miten WordPressiä voi käyttää. Käyttöoppaan videot löytyvät videot-sivulta.

Kun en seikkaile netin syövereissä, minut löytää suurella todennäköisyydellä joko muksun kanssa hiekkalaatikolta tai koiran kanssa lenkiltä.

Otan mielelläni vastaan palautetta sivuista ja siitä mitä mahdollisesti haluaisit käsiteltävän artikkeleissa. Viestin lähettäminen onnistuu palaute-sivulta.

Kiitokset: WPoppaan perustajalle Timo Leiniölle (Sofokus) joka on vuosikaudet jaksanut tuottaa mahtavaa materiaalia WP-yhteisön ja käyttäjien hyväksi. Vuonna 2021 Timo antoi vetovastuun sivustosta ja sen päivittämisestä Nikolle ja WPWoofi yhteisölle.