Cyber Monday ja Black Friday diilit – WordPress ja WooCommerce

Tältä sivulta löydät suositukset Black Friday ja Cyber Monday hankintoihin. Tällä sivulla ehdotetut lisäosat ja palvelut on käyttäjien toimesta todettu hyödyllisiksi lisäosiksi. Nappaa hankintaan ja hyödynnä sinäkin!

Lue lisää

Spectra tutuksi – Gutenberg vs Kadence Blocks vs Spectra

Termoos! Tällä videolla käydään hieman läpi WordPressin eri blokkilisäosien tuomia mahdollisuuksia sivustojen rakentamisen suhteen. Vertaillaan eroja Gutenbergin, Kadence Blocksin ja Spectran ominaisuuksien parissa ihan perus sivustojen rakentamisessa käytettävien elementtien osalta.

Lue lisää

WPWoofi ja WP-opas vuoden kohokohdat 2021

Ajattelin että olisi hyvä ja mielenkiintoista vähän käydä läpi vuoden 2021 asioita. Aika paljon tänä aikana tapahtuikin! Kokoan tähän artikkeliin mm. Äänestysten tuloksia – äänestyksistä mitä ollaan tehty WPWoofin FB -Ryhmässä. Kuin myös käydään läpi hieman dataa niin WordPressistä, WPWoofista kuin WP-oppaasta.

Lue lisää

WP-opas on nyt osa WPWoofia

WP-opas on vuosikaudet ollut täällä suomessa se paikka mistä löytyy helposti hyvät ohjeet niin aloittelijoille. Kun Timo Leiniö WP-Oppaan perustaja otti minuun yhteyttä toukokuussa mahdollisesta WP-oppaan adoptoinnista, kiinnostuin heti!

Olemme WPWoofin ylläpitotiimin kanssa jo parisen vuotta sitten koonneet listan, joka auttaisi avun tarvitsijoita käyttämään WordPressiä paljon tehokkaammin etenkin aloittelijan näkökulmasta. Videoiden ja artikkelien aiheet sivuavat todella paljon jo WP-oppaassa olevaa kokonaisuutta.

Lue lisää

WordPress 4.2 ”Powell” julkaistu

WordPressin uusin versio 4.2 ”Powell” julkaistiin viime viikon torstaina 23.4. Kyseessä on vuoden 2015 ensimmäinen isompi (major) päivitys WordPressiin. Tällä erää muutokset eivät ole erityisen maata mullistavia. Käydään tarkemmin läpi päivityksen mukana tulleet muutokset.

Lue lisää

WordPress 4.1 ”Dinah” julkaistu

WordPress 4.1 ”Dinah” on julkaistu. Uusin päivitys tuo mukanaan jälleen kasan parannuksia WordPressin nykyisiin toiminnallisuuksiin. Suurimmat päivitykset liittyvät uuteen oletusteemaan ja koko ruudun kirjoitustilaan.

Lue lisää

WordPress 4.0 ”Benny” on julkaistu

WordPress 4.0 ”Benny” on julkaistu. Uusi versio tuo mukanaan parannuksia olemassa oleviin toiminnallisuuksiin. Muutoksia on tehty muun muassa mediakirjastoon, upotuksien lisäämiseen, sisältöeditoriin ja lisäosien hakuun.

Lue lisää

WordPress 3.9 julkaistu

WordPress 3.9 ”Smith” on julkaistu. Uusin päivitys tuo mukanaan monia muutoksia. Suurimmat muutokset kohdistuvat sisältöeditoriin, vimpaimiin ja teeman lisäykseen. Katsotaanpa vielä tarkemmin, mitä uutta päivityksen mukana tulee.

Lue lisää

Vuoden 2013 suosituimmat artikkelit

WP-Opas on nyt noin puoli vuotta vanha. Olemme saaneet palautetta lukijoiltamme runsaasti. Kiitos siitä. Uuden sisällön tuotanto jatkuu normaalisti ensi vuoden puolella. Tämän myötä haluan toivottaa WP-Oppaan lukijoille oikein hyvää uutta vuotta. Ohessa vielä lista vuoden 2013 luetuimmista artikkeleista.

Lue lisää

WordPress video-opas päivitetty

WordPressin versio 3.8 julkaistiin viime viikolla.  Päivityksen myötä koko ylläpidon ulkoasu muuttui. Samalla myös muutaman muun osion toiminnallisuudet muuttuivat aikaisempaan verrattuna. WP-Oppaan video-opas on päivitetty vastaamaan uusinta WordPress-versiota. Katsotaan vielä hieman tarkemmin, mikä on muuttunut.

Lue lisää

WordPress 3.8 Parker julkaistu

WordPress 3.8 Parker on julkaistu. Reilu kuukausi takaperin julkaistussa versiossa 3.7 tuli mukana muutoksia, jotka eivät erityisemmin käyttäjille näkyneet. WordPress 3.8 kanssa tilanne on lähes päinvastainen, sillä päivitys tuo mukanaan useita näkyviä muutoksia ylläpitoon.

Lue lisää

WordPress 3.7 Basie julkaistu

WordPressin uusi versio 3.7 (Basie), julkaistiin viime viikon torstaina 24.10. Päivitys keskittyy hyvin pitkälti taustatoimintojen ja turvallisuuden parantamiseen. Katsotaan vielä tarkemmin mitä muutoksia päivitys tuo mukanaan.

Lue lisää