WooCommercen alennuskoodi suoraan linkistä toimivaksi

Alennuskoodit on eräs todella hyvä tapa tuoda esiin erilaisia kampanjoita. Mutta todistetusti on myös ihmisiä jotka saattavat kirjoittaa koodin myös väärin. Mitä enemmän porukkaa sähköpostilistoilla on niin sitä todennäköisempää on että osa ostajista kokee hankalana muistaa tai kirjoittaa kyseistä alennuskoodia.

Lue lisää

Parhaat WordPress teemat suositusten perusteella

Erilaisia WordPress teemoja on kirjoitushetkellä saatavilla ilmaiseksi 11 099 kappaletta. Premium teemojen puolelta löytyy myös parisen tuhatta lisää teema vaihtoehtoa millä sivuston tai verkkokaupan saa alkuun kivasti.

Teemoista riippuen myös toiminnallisuudet voivat erota suurestikkin toisesta teemasta. Esim. WooCommercen suosittelema ilmainen Storefront teema on ”ok” todella peruslaatuiseen kauppaan mutta valtaosa tarpeellisista toiminnallisuuksista on maksumuurin takana.

Lue lisää

Konversio-optimointi – Microsoft Clarityn avulla

Tällä kertaa käymme läpi ilmaisen työkalun nimeltään Microsoft Clarity. Microsoft Clarity on korvaamaton apu tehdessä konversio-optimointia. Sen avulla voit helposti ja nopeasti alkaa parantamaan sivujesi tai verkkokaupan käyttökokemusta, joka omalta osaltaan taas vaikuttaa konversion parantumiseen.

Kun tiedät miten ihmiset käyttävät ja näkevät sinun sivustosi / verkkokauppasi voit tehdä parempia oikeaan dataan perustuvia päätöksiä kehittämisen suhteen. Parempi datalla kuin mutulla!

Lue lisää

Webhotelli kokemuksia – Paras webhotelli suositusten perusteella

Päivitetty: 12.4.2023 – Palveluntarjoajien tietoja päivitetty. Hinnat ajantasaistettu ja WPWoofi-alennuskoodit lisätty 🤗 👇

Termos! Hyvä webhotelli on yksi tärkeimmistä asioista, kun lähdetään eteenpäin WordPressin kanssa. Keskustelua tästä aiheesta käydään WPWoofin ryhmässä kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja vuodessa. Käsittelimme toisessa artikkelissa, ”Mitä eri WordPress-hosting vaihtoehtoja on”, erilaisia WordPress-alustoja, joista yksi on webhotellipohjainen asennus. Jos et tiedä mitä webhotellivaihtoehtoja ylipäänsä on olemassa, niin kannattaa lukea kyseinen artikkeli läpi.

Lue lisää

Suosituin tapa rakentaa WordPress sivustoja (Page Builder, Gutenberg yms.)

WordPressin ominaisuuksia on kautta aikojen pystynyt laajentamaan ja tehostamaan käyttämällä ns. sivurakentajia (page buildereita), joiden avulla sivustojen muokkaaminen on muuttunut käyttäjäystävällisemmäksi sekä kehittäjille että sivuston ylläpitäjille.

Lue lisää

Näin osallistut WordPress lisäosien ja teemojen kääntämiseen

WordPress lisäosien ja teemojen kääntämiseen on parikin tietä. Tapa yksi ja se yleisempi on tehdä käännökset saataville vain omalle sivustollesi tästä lisää ”Kuinka suomennat lisäosan tai teeman?” -artikkelissa. Toinen tapa on tehdä käännökset saataviksi kaikille mitä käsittelemme tässä artikkelissa.

Lue lisää

Näin parannat WordPress-sivustosi hakukonenäkyvyyttä

Olen saanut useita toiveita siitä, että käsittelisin WordPressiin liittyvää hakukoneoptimointia, joten tässäpä sitä tulee. Hakukoneoptimointi on parhaimmillaan todella monimutkaista ja siihen vaikuttaa todella iso määrä asioita. On vaikeaa tietää, kuinka hakukoneiden algoritmit tarkalleen toimivat. Tällä kertaa käymme läpi perusasioita, jotka olisi hyvä ottaa huomioon jokaisessa verkkosivustossa. Suurin osa ohjeista pätee yhtä lailla muihinkin kuin vain WordPressillä tehtyihin sivustoihin.

Lue lisää

WooCommerce Omnibus-direktiivi – Hintahistoria tuotteisiin

Omnibus direktiivin osalta suurin asia verkkokaupan toimintaan on se, että tuotteille pitää tehdä hintahistoria ominaisuus jossa 30 päivän alin hinta tallennetaan itsessään tuotteeseen ja se esitetään tuotteissa jos kyseinen tuote on alennuksessa. esim. jos tänään asetetaan kyseinen tuote -10€ kahdeksi päiväksi ja uusi alennus tulee kahden viikon päästä jonka alennus on vain -5€. Tulee kyseisessä tuotteessa näkyä myös tuo aikaisempi -10€ alin hinta viimeisen 30 päivän aikana.

Lue lisää

Kaupan huomautuspalkin käyttäminen – WooCommerce

Artikkelin kirjoitushetkellä aletaan olemaan lähellä joulun välipäiviä ja monet verkkokaupat pitävät välipäivät lomaa. Näin ollen on herännyt kyselyitä monesta suunnasta ilmoituspalkin käyttämiseen verkkokaupassa, jossa voitaisiin asiakkaille ilmoittaa erikoisaukioloajoista ja lomista. Se on WooCommercen kanssa toimiessa helppoa hoitaa!

Lue lisää

Ilmaisia kuvia helposti blogiin ja kotisivuille wordpress lisäosalla

Mistä ilmaisia kuvia blogiin ja kotisivuille?

Kuvien käyttäminen blogeissa on suosittua ja suositeltavaa. Kuvien lisääminen WordPressissä on helppoa, mutta monesti ongelmana on se, mistä saisi kuvia käyttöönsä laillisesti. Googlen kautta kuvia löytyy miljoonittain, mutta yleensä kuvien lisenssiehdot vaihtelevat huomattavasti. Lisenssiehtojen mukaan kuvia ei välttämättä saa käyttää missään ilman lupaa, joissakin tapauksissa ei-kaupallisilla sivustoilla ja niin edelleen. Tällä kertaa käymme läpi, miten saat helposti käyttöösi tuhansia kuvia suoraan WordPressiin laillisesti.

Lue lisää

Kuinka upotat videoita, kuvia ja karttoja WordPressiin?

Netti on pullollaan palveluita, joissa on mielenkiintoista sisältöä. Kuvat ja videot ovat erityisesti materiaalia, jota monesti haluaisi upottaa omaan sivustoon tai blogiin. WordPress tarjoaa kuvien ja videoiden upotuksen monista ulkoisista palveluista oletuksena ilman mitään lisäosia.

Lue lisää

Mikä on WordPress multisite?

Tiesitkö, että yhdessä WordPress-asennuksessa voi olla monta sivustoa? Oletuksena WordPress on sellaisessa tilassa, että siinä on vain yksi sivusto, mutta ottamalla käyttöön verkkotoiminnallisuuden yhteen asennukseen on mahdollista saada rajaton määrä sivustoja. Tätä kutsutaan WordPress multisiteksi. Tällä kertaa käymme läpi, miten WordPress multisite eroaa normaalista asennuksesta ja miten multisiten saa otettua käyttöön.

Lue lisää