Mitä WordPress maksaa?

Törmään tasaisin väliajoin kysymykseen, mitä WordPress maksaa? Useimmiten kysymys on lähtöisin siitä, että joku on sanonut WordPressin olevan ilmainen. Tästä huolimatta olet saattanut tutkia asiaa ja oletkin saanut fiiliksen, ettei se sittenkään niin ilmaiselta vaikuta. Käydäänpä asiaa hieman tarkemmin läpi.

Lue lisää

Näin kiinnität lukijan huomion paremmin suositeltuun sisältöön

Suositellun sisällön näyttäminen minkä tahansa sisällön loppupuolella on suosittua ja miksipä ei olisi, koska sillä voit saada lukijan pysymään sivustollasi kauemmin. Olen aiemmin käynyt läpi, miten artikkelin lopussa saa näytettyä suositeltua sisältä sivustolta. Artikkelilistauksen näyttäminen lopussa on aika perustapa nostaa relevanttia sisältöä esiin. Käytännössä kyseinen osio saattaa kuitenkin jäädä monelta lukijalta jopa kokonaan huomioimatta. Tällä kertaa käyn läpi, miten suositellun sisällön saa näytettyä niin, että lukija varmasti huomaa sen.

Lue lisää

Näin teet sivustostasi supernopean WP Rocketilla

Verkkosivuston nopeus vaikuttaa käyttäjäkokemukseen ja hakukonenäkyvyyteen. Mitä nopeammin sivustosi toimii sitä tyytyväisempiä lukijat sekä hakukonejättien botit ovat. Olen jo aiemmin käynyt läpi WP Super Cachen, joka on edelleen hyvä lisäosa välimuistittamiseen ja sivuston suorituskyvyn parantamiseen. Vaihtoehtoisia ratkaisuja tulee kuitenkin kokeiltua useasti ja niinpä tällä kertaa käyn läpi WP Rocket -lisäosan.

Lue lisää

Kuinka ajastat sisällön poistumaan automaattisesti?

WordPressissä voi ajastaa sivun tai artikkelin julkaisun haluttuun ajankohtaan. Tämä toiminnallisuus on hyvin paljon käytössä itsellänikin. Joskus saattaa myös tulla vastaan tilanteita, jolloin sisällön haluaisi katoavan tietyllä kellonlyömällä (esim. jonkinlainen kampanja). Sisällön poistaminen onnistuu WordPressissä kun sisällön tilan muuttaa luonnokseksi, mutta automaattinen sisällön piilotus ei onnistu ilman lisäosaa. Tällä kertaa katsomme, miten automaattinen piilotus onnistuu.

Lue lisää

Näin tarkkailet WordPress-käyttäjiä

WordPressissä on käyttäjien hallinta, jossa voi luoda vapaasti uusia käyttäjiä. Käyttäjien tekemisiä ei kuitenkaan lokiteta mitenkään. Tällä kertaa käymme läpi, miten WordPress-käyttäjiä voi seurata. Käyttäjien seuraamisesta voi toki olla montaa mieltä, mutta etenkin ongelmatilanteissa seurannasta on hyötyä. Seurannan tiedon perusteella kun voi selvittää mitä kukin käyttäjä on tehnyt silloin kun ongelmat ovat alkaneet. Käyttäjien seuranta on erityisen hyödyllinen silloin jos WordPressiä käytetään intranet-sovelluksena tai jos sisällöntuottajia on useita.

Lue lisää

Mistä ilmaisia kuvia blogiin?

Kuvien käyttäminen blogeissa on suosittua ja suositeltavaa. Kuvien lisääminen WordPressissä on helppoa, mutta monesti ongelmana on se, mistä saisi kuvia käyttöönsä laillisesti. Googlen kautta kuvia löytyy miljoonittain, mutta yleensä kuvien lisenssiehdot vaihtelevat huomattavasti. Lisenssiehtojen mukaan kuvia ei välttämättä saa käyttää missään ilman lupaa, joissakin tapauksissa ei-kaupallisilla sivustoilla ja niin edelleen. Tällä kertaa käymme läpi, miten saat helposti käyttöösi tuhansia kuvia suoraan WordPressiin laillisesti. Tämän lisäksi kuvia ei edes tarvitse siirtää itse WordPressiin.

Lue lisää

Näin kopioit sivuston WordPress multisitessä

WordPressin multisite-toiminnolla saa helposti rakennettua verkoston verkkosivustoja. Verkkosivustot ovat toisistaan itsenäisiä, mutta monesti rakennusvaiheessa olisi tarve monistaa jokin sivusto muiden sivustojen pohjaksi. Tällä kertaa katsomme, miten tämä onnistuu.

Lue lisää

Näin lisäät kategoriat medioihin

Onko sinulla mediakirjastossa paljon kuvia tai muita tiedostoja? Jopa niin paljon että niiden löytäminen kirjastosta saattaa olla vaikeaa? Tällä kertaa käymme läpi, miten lisätä medioihin kategorisointi. Tämä helpottaa merkittävästi medioiden järjestämistä ja löytämistä.

Lue lisää

Näin upotat eri tyyppisiä dokumentteja WordPress-sivuille

Tiedostojen tallentaminen ja linkittäminen artikkeleihin ja sivuihin on WordPressissä helppoa. Peruslinkittäminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että käyttäjä voi vain klikata tiedoston linkkiä ja ladata sen omalle koneelleen. Tämän jälkeen tiedosto pitää vielä käynnistää sovelluksella, joka osaa sen lukea. Tällä kertaa käymme läpi, miten upottaa useita suosittuja tiedostomuotoja suoraan sivuille katselmoitavaksi ilman että niitä pitää ladata ja avata erillisellä sovelluksella.

Lue lisää

Kuinka siirrät artikkelit kategoriasta tai avainsanasta toiseen?

Jos pidät WordPressillä blogia, luultavasti käytät myös kategorioita ja avainsanoja. Kun blogisi kehittyy ajan saatossa saatat joskus huomata, että haluaisit muuttaa kategorioita tai avainsanoja. Tämän myötä luultavasti myös sisältöä pitää siirtää kategorioista ja avainsanoista toisiin. Tällä kertaa katsomme, miten voit kerralla siirtää yhden kategorian tai avainsanan kaikki artikkelit johonkin toiseen kategoriaan tai avainsanaan.

Lue lisää