Erilaisia WordPress teemoja on kirjoitushetkellä saatavilla ilmaiseksi 11 099 kappaletta. Premium teemojen puolelta löytyy myös parisen tuhatta lisää teema vaihtoehtoa millä sivuston tai verkkokaupan saa alkuun kivasti.

Teemoista riippuen myös toiminnallisuudet voivat erota suurestikkin toisesta teemasta. Esim. WooCommercen suosittelema ilmainen Storefront teema on ”ok” todella peruslaatuiseen kauppaan mutta valtaosa tarpeellisista toiminnallisuuksista on maksumuurin takana.

Itse en suosittelisi Storefontia tänä päivänä kenellekkään koska huomattavasti parempia vaihtoehtoja on saatavilla myös ilmaisella teemapuolella kuten äänestyksessä esiin nousevat Kadence tai Astra. Mutta tästä en myöskään tietäisi, jos en olisi seurannut ja kysellyt ihmisiltä mitä teemoja he käyttävät.

Suosituimmat WordPress-teemat

Joukossa on voimaa! Joten olemmekin WPWoofissa ottaneet perinteeksi tehdä saman kuten ”Webhotelli kokemuksia – Paras webhotelli suositusten perusteella” artikkelin kanssa ja äänestämme joka vuosi suosituimmista WordPress teemoista. Kyseinen äänestys voi auttaa myös sinua WordPress teeman valinnassa. Tässä ensin pieni esittely kolmesta suosituimmasta teemasta jonka jälkeen voit pompata myös äänestysten tulosten pariin artikkelin lopussa.

Kadence – 40 ääntä (Ilmainen ja PRO-versio)

Mikä se on?

Kadence on tämän hetken suosituimpia teemoja niin sivustojen kuin verkkokauppojen rakennuksessa. Kyseinen teema on jo parisen vuotta tarjonnut todella hyvän ja kevyen pohjan aloitukseen. Kyseisen teeman tuki on myös aktiivista niin foorumeilla kuin myös facebookissa.

Kenelle se sopii?

Kadence sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmallakkin konkarille. Ilmaisella versiolla pärjäät pitkälle koska kadencessa on myös avoimet Headerin (ylätunnisteHeader / Ylätunniste / Otsake Rakkalla lapsella on monta nimeä sanoi sananlasku. Tämä pätee myös headeriin eli ylätunnisteeseen, eli otsakkeeseen. Käytännössä kyseessä kuitenkin on sivustosi tai verkkokauppasi ylin osio missä yleensä on jonkinlainen valikko. Kyseistä valikkoa yleisimmin kutsutaan ja nimetään hallinnassa "Päävalikko".  ) ja Footerin (alatunnisteFooter / Alatunniste Footer eli alatunniste on sivustollasi ja verkkokaupassa sijaitsevin kaikkein alimmaisin alue. Kyseisellä alueella useasti näet esim. Tietoja meistä, jokinlaista linkkilistausta sivuston sisältöön ja mahdollisesti jopa uutiskirjeen tilausta.) muokkausmahdollisuudet mitkä yleensä on lukittu maksumuurin tai koodauksen taakse. Kadencella et välttämättä, tarvitse koodi osaamista ulkoasumuokkaukseen ollenkaan.

Yksi todella suosittu ominaisuus Kadencessa on siihen saatavilla olevat starttipohjat (starter templatesStarter templates Starter templatesit eli starttipohjat ovat valmiiksi suunniteluja ulkoasupohjia mitä voit ottaa käyttöön kotisivuille tai verkkokauppaan. ns. "helpoin tapa" ottaa näitä käyttöön on tuoda koko starttipohja sisältöineen. Sen jälkeen muokkaat haluamasi kohdat omalle kielelle ja sisällölle. Kun olet valmis, niin poistat vaan tarpeettomat sivut, artikkelit ja tuotteet.) mikä jouduttaa sivustojen rakennusta monesti huomattavasti.

Mitä pro versiolla saa?

Pro versiolla saat vielä elämää helpottavia ominaisuuksia kuten lisää vimpaimia headerin ja footerin muokkauksiin, kuin myös MegaMenun mahdollistavia rakennustyökaluja suoraan teemasta tulevaksi mutta nämä eivät ole välttämättömiä hyvän sivuston tai verkkokaupan rakennukseen. Pro versiolla saat myös enemmän valikoimaa starttipohjiin minkä avulla voit mukavasti nopeuttaa rakennusta.

Plussat

  • Nopea ja kevyt
  • Suomennettu
  • Todella nopea ottaa käyttöön, jos käytät Kadencen valmista mallikirjastoa.
  • Sopii niin blogiin, kotisivuille kuin verkkokauppaan.

Tekniikka

  • Gutenberg ja lohkolisäosatLohkolisäosat Lohkolisäosien avulla saat jatkettua WordPressin omaa editoria ja uusia ja monipuolisempia lohkoja käyttöösi. Esim. kolumnit, galleriat, lomakkeet, painikkeet, välilehdet ja arvostelut onnistuu lohkolisäosien avulla helposti. Saat myös valmiita pohjia näiden avulla käytettäväksi. Suosittuja lohkolisäosia on mm. Kadence Blocks ja Spectra.
  • Elementor

Astra – 31 ääntä (Ilmainen ja PRO-versio)

Mikä se on?

Astra on pitemmän aikaa ollut yksi suositelluimmista teemoista ryhmässämme. Sen kehitys on ollut tasaista ja sillä myös on hyvät tukipalvelut kuten ylempänä olevalla astralla. Facebookistakin voit saada apua Astran kanssa rakentaessasi suhteellisen nopeasti.

Kenelle se sopii?

Astra sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmallakkin konkarille. Ilmaisella versiolla pärjäät myös pitkälle koska astrassa on myös avoimet Headerin (ylätunniste) ja Footerin (alatunniste) muokkausmahdollisuudet mitkä yleensä on lukittu maksumuurin tai koodauksen taakse.

Myös Astraan on saatavilla lukuisia starttipohjia mikä jouduttaa sivustojen ja verkkokauppojen rakentamista huomattavasti. Täältä pääset tutustumaan Astran starttipohjiin.

Mitä pro versiolla saa?

Astran Pro versiolla saat elämää helpottavia ominaisuuksia kuten lisää vimpaimia headerin ja footerin muokkauksiin, kuin myös MegaMenun mahdollistavia rakennustyökaluja suoraan teemasta tulevaksi mutta nämä eivät ole välttämättömiä hyvän sivuston tai verkkokaupan rakennukseen. Ominaisuudet ovat suhteellisen samat PRO versiossa kuin ylempänä olevassa Kadencessakin. Pro versiolla saat myös enemmän valikoimaa starttipohjiin minkä avulla voit mukavasti nopeuttaa rakennusta.

Plussat

  • Nopea ja kevyt
  • Suomennettu
  • Todella nopea ottaa käyttöön, jos käytät Astran valmista mallikirjastoa.
  • Sopii niin blogiin, kotisivuille kuin verkkokauppaan.

Tekniikka

  • Gutenberg ja sen lohkolisäosat
  • Elementor
  • Beaver Builder
  • Visual Composer
  • Divi
  • SiteOrigin

Hello Elementor – 31 ääntä (Ilmainen)

Mikä se on?

Hello Elementor on elementorin kehittäjien luoma todella kevyt teema. Käytännössä hello elementorin kanssa saa karsittua pois kaiken ns. ”Turhan tauhkan”, eli ominaisuudet mitä ei tämän teeman kanssa tarvitse. Koska pääasia on, että Hello Elementor teeman kanssa käytetään sivurakentaja Elementoria ulkoasun luomiseen kokonaisuuksissaan.

Kenelle se sopii?

Jatkokehittämisen kannalta hello elementor on suhteellisen varma ratkaisu koska itsessään teemaan tulee todella harvoin päivityksiä (Tässä tapauksessa tämä on hyvä juttu). Todennäköisesti tämän teeman kanssa et ajaudu tilanteeseen, jossa itsessään teemasta, tulisi jonkinlaisia konflikteja toiminnallisuuksien suhteen.

Plussat

  • Nopea ja kevyt
  • Todella nopea ottaa käyttöön, jos käytät elementorin mallikirjastoa.
  • Sopii niin blogiin, kotisivuille kuin verkkokauppaan.

Miinukset

  • Vaatii Elementorin käyttöä.
  • Ilman Elementor PRO:ta teema on käytännössä liian riisuttu, joten siitä ei saa kaikkea irti.

Äänestysten tulokset

Vuoden 2023 Suosituin WordPress-teema -äänestyksen tulokset

TeemaÄänet
Kadence40
Astra31
Hello Elementor31
Koodaan itse23
Generatepress11
Divi10
Flatsome9
Air light2
Enfold2
Avada2
Lähde: Suosituin WordPress teema 2023 Hox! Äänestys käynnissä vielä vuoden loppuun.

Vuoden 2022 Suosituin WordPress-teema -äänestyksen tulokset

TeemaÄänet
Hello Elementor40
Kadence32
Astra22
Koodaan itse14
Divi10
GeneratePress10
Flatsome9
OceanWP3
Storefront2
Oxygen3
Bricks2
Lähde: Suosituin WordPress teema 2022 Hox! Äänestys käynnissä vielä vuoden loppuun.

Vuoden 2021 Suosituin WordPress-teema -äänestyksen tulokset

TeemaÄänet
Hello Elementor40
Astra37
Koodaan itse30
Kadence25
GeneratePress20
Divi18
Oxygen7
Flatsome8
Storefront6
OceanWP5
_s5
Aucor Starter5
Neve4
Page Builder Framework3
Sage3
Lähde: Suosituin WordPress teema 2021

Vuoden 2020 Suosituin WordPress-teema -äänestyksen tulokset

TeemaÄänet
Hello Elementor43
Divi24
Astra21
GeneratePress19
OceanWP7
_s6
Flatsome5
Aucor Starter4
Oxygen3
Genesis3
Page Builder Framework3
Sage2
Air Light2
Twenty Twenty2
GutenBooster2
Lähde: Suosituin WordPress-teema 2020

Lisäinfoa aiheesta.: Suosittelen tutustumaan ”Zonerin Asiantuntijoiden koontiin teema aiheista” myöskin. Muista käydä äänestämässä tämän vuoden äänestyksessä niin voit auttaa myös muita ihmisiä valitsemaan suorilta monipuolisen ja hyvän teeman käyttää sivustoilla ja verkkokaupoissa.

Kerro myös ihmeessä omia kokemuksiasi kommenteissa joko WPWoofissa tai tässä alapuolella :)

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *