WordPressiin voi luoda itse oman teeman, mutta se vaatii HTML-, CSS- ja PHP-osaamista. WordPressiin on tarjolla tuhansia erilaisia valmiita teemoja. Tällä kertaa käymme läpi kymmenen maksullista responsiivista teemaa. Responsiivisuus tarkoittaa erittäin karkeasti sanottuna sitä, että teema toimii erikokoisilla laitteilla (älypuhelin, tabletti, läppäri jne). Nykyään uudet verkkosivut kannattaa toteuttaa responsiivisina tai muuten saatat menettää aimo osan käyttäjistä, jotka haluaisivat lukea sisältöäsi mobiililaitteilla. Kaikki läpikäydyt teemat tukevat myös kääntämistä suomenkielelle.

Metro

teema-metro

StudioPressin Metro-teema on suunniteltu uutissivustoille. Teema tarjoaa viisi eri värimaailmaa (punainen, vaaleanpunainen, sininen, vihreä ja oranssi). Ulkoasu on leveimmillään 1152 pikseliä leveä. Teeman taustakuvan voi itse vaihtaa haluamakseen. Sivutyyppejä on kuusi erilaista ja mukana tulee myös yksi laskeutumissivupohja. Katso demo.

Eleven40

teema-eleven40

Eleven40 on StudioPressin tekemä responsiivinen teema. Teema tarjoaa neljä eri värimaailmaa (oranssi, sininen, vihreä ja punainen). Teema hyödyntää artikkelikuvia. Sivutyyppejä on kuusi kappaletta. Katso demo.

Fable

teema-fable

Elegant Themesin Fable on tehty bloggaamista varten. Teemassa on käytetty isoja fontteja ja eri elementit on eroteltu toisistaan ilmavasti. Teema tarjoaa monta sivupohjaa. Näitä ovat muun muassa yhteydenottosivu, portfoliosivut (neljä kappaletta), kuvagalleria ja sivukartta. Teeman mukana tulee myös iso määrä erilaisia lyhytkoodeja, joiden avulla pystyy sisältöön lisäämään helposti esimerkiksi nappeja, eri tyylisiä sisältölaatikoita, välilehtiä, kuva-sliderin ja paljon muuta. Erityyppisiä lyhytkoodeja on yhteensä 16 kappaletta! Katso demo.

Lucid

teema-lucid

Lucid on suunniteltu uutissivustoille. Teema tarjoaa viisi eri värimaailmaa (oranssi, sininen, vihreä, violetti ja punainen). Sivupohjia tulee mukana useita: Sivukartta, edistynyt haku, kuvagalleria, portfolio, yhteydenottosivu. Lucid on myös Elegant Themesin tekemä ja Lucidin mukana tulee myös samat lyhytkoodit kuin Fable-teemassa. Katso demo.

Avada

teema-avada

Avadaa voi käyttää moneen eri tarkoitukseen. Teeman erilaisia värivaihtoehtoja voi vaihtaa helposti värivalitsimella. Teeman mukana tulee myös monta kuvakaruselli-lisäosaa. Teema tarjoaa myös useita lyhytkoodeja ja useita eri fontteja. Teeman mukana tulee myös alkuperäiset PSD-kuvatiedostot. Katso demo.

Foxy

teema-foxy

Foxy on responsiivinen teema, joka on tehty bisnessivustoille. Teema integroituu yhteen suositun WooCommerce-verkkokauppa lisäosan kanssa. Teeman värejä voi vaihtaa värivalitsimella. Teema on Elegant Themesin tekemä. Se sisältää samat sivupohjat ja lyhytkoodit kuin Fable-teema. Katso demo.

Minimum

teema-minimum

Minimum on StudioPressin tekemä hyvin minimalistinen teema. Teema tarjoaa kuusi erilaista sivutyyppiä. Teema hyödyntää myös artikkelikuvia. Katso demo.

Nimble

teema-nimble

Nimble on responsiivinen teema, joka on tehty bisnessivuistoille. Teema käyttää hyödykseen isoja fontteja. Värivaihtoehtoja on viisi (oranssi, sininen, punainen, vihreä ja harmaa). Teeman mukana tulee samat sivupohjat ja lyhytkoodit kuin Fable-teemassa. Katso demo.

Evolution

teema-evolution

Evolution on Elegant Themesin tekemä teema, joka on tarkoitettu bisnessivustoille. Teema on hyvin vaalea ulkoasultaan. Värivaihtoehtoja on neljä (valkoinen, punainen, vihreä ja sininen). Tämäkin teema sisältää muista Elegant Themesin teemoista tutut sivupohjat ja lyhytkoodit. Katso demo.

Education

teema-education

Education on StudioPressin tekemä teema, joka on tarkoitettu koulutusaiheisille sivustoille. Teema tarjoaa kuusi eri värivaihtoehtoa ja kuusi eri sivutyyppiä. Teema hyödyntää myös artikkelikuvia. Katso demo.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Mirja Vallinoja sanoo:

  Ostin pitkälti listasi innostamana tuon Avadan, mutta ei toiminut. Useita sivustoja olen menestyksekkäästi rakentanut ja räätälöinytkin ilmaisilla valmisteemoilla (esim. pinboard on aivan erinomaisesti toimiva), mutta tälla Avadalla en saanut edes sivuston nimeä vaihdettua. Hintaan kuului kyllä tukiviestintä, mutta en ehdi ruveta kirjeopintoihin, kun kerran tiedän toimiviakin teemoja. Siirryn niihin ja tämä saa deleteä. En suosittele, meni rahat hukkaan minulta :-(

  • Timo Leiniö sanoo:

   Harmin paikka :| Itse olen Avadaa muutaman kerran käyttänyt ja saanut sillä tehtyä ne jutut mitä tarve on ollut. Teeman mukana pitäisi tulla aika kattava dokumentaatio miten sillä eri asioita pystyy tekemään.

 • samikeijonen sanoo:

  Hei hei missä on miun tekemät teemat! :)

  • wpopas sanoo:

   Vielä eivät tälle listalle mahtuneet, mutta pitää jossakin kohtaa katsastaa ;)

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.