Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

 • Kuinka esikatselet teemoja?
 • Kuinka otat teeman käyttöön?
 • Kuinka asennat teeman WordPressin teemahakemistosta?
 • Kuinka asennat teeman zip-paketista?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi teemat. Teema määrittää sen, miltä sivusto näyttää. WordPressiin pystyy asentamaan useita teemoja ja niitä voi vaihtaa milloin tahansa.

Teemat sivulla listataan kaikki asennetut teemat. Teemaa voi esikatsella. Esikatselutila näyttää, miltä sivusto teeman kanssa näyttäisi. Tässä yhteydessä voi määrittää teemakohtaisia asetuksia ja teeman voi lopulta ottaa myös käyttöön.

Uuden teeman asennus tapahtuu WordPressin teemahakemistosta tai siirtämällä teeman zip-paketti sivustolle.

Teemoja voi hakea avainsanalla tai ominaisuussuodattimella. Hakuosion ohesta löytyy myös valmiita listoja, joissa listataan suositeltuja ja uusimpia teemoja.

Teemoja voi esikatsella myös ennen asennusta. Nyt teema on asennettu ja se on valmis käyttöönotettavaksi.

Teeman voi myös asentaa siirtämällä zip-paketin sivustolle. Tällä tavalla asennetaan yleensä maksulliset teemat, jotka eivät sijaitse WordPressin teemahakemistossa.

Teeman voi poistaa listausnäkymässä kun klikkaa teeman tiedot näkyviin. Katso myös ajankohtainen parhaat WordPress teemat suositusten perusteella -artikkeli.

Keskustele ja kysy

 • Pyry Vireä sanoo:

  Hei taas,

  Olen luonut sivuston käyttäen teemana Cream Magazinea. Jostain syystä artikkelien kuvat eivät näy etusivulla, ainoastaan tekstit.
  Kuinka saan kuvat näkyviin?

 • Kari sanoo:

  Hei. Sivu on ollut hyödylinen monessa eri tapauksessa, kiitos. Nyt törmäsin uuteen ongelmaan. Ostin uuden teeman, minkä ajattelin laittaa esille. Ainut ongelma on se, että se vaatii työtä enemmän kuin olin ajatellut, joten onko mahdollista rakennella teemaa niin, että julkaisen sen vasta kun se on valmis? Käsittääkseni kun olen ladannut teeman ja asentanut sen, pitää minun tehdä kerralla kaikki mitä haluan ja sitten julkaisu?

  • Timo Leiniö sanoo:

   Tässä tilanteessa suosittelisin asentamaan WordPressin ensin omalle koneelle ja tekemään sen valmiiksi ja sitten siirtämään sen palvelimelle. Valitettavasti en ole tähän liittyen vielä ehtinyt tekemään ohjetta.

 • Markku Kalevi Juutinen sanoo:

  Kuinka saan wordpress julkaisuun, kuhunkin artikkeliin kävijämäärä ilmoituksen, esimerkiksi silmä-symbolina? Siis, että eri artikkeleiden lukijakerrat olisivat kaikien näkyvillä. Vimpaimista sitä ei löytynyt, eikä sitä ole eri teemojenkaan varustuksissa. Lisäosat painiketta hallintopaneelista ei myöskään löydy. Kuitenkin koko julkaisun kävijämäärät yhteensä, ovat näkyvissä

  • Timo Leiniö sanoo:

   Onko sivustosi tehty wordpress.comissa? Vaikuttaisi hieman siltä jos lisäosat osiota ei näy. WordPress.comiin ei voi omia lisäosia asentaa vaan joutuu tyytymään niihin ominaisuuksiin, jotka hallintapaneelin kautta löytyvät. Tässä tapauksessa voi siis olla ettei noita lukijakertoja saa mitenkään näytille sinne mihin ne haluaisit ellei teemassa sille ole asetusta.

   Tässä vielä juttua siitä, miten wordpress.com ja itse asennettu WordPress eroavat https://wpopas.fi/wordpress-org-ja-wordpress-com-erot/

   • Markku Kalevi Juutinen sanoo:

    Kiitos vaustauksesta! Ongelma ratkesi, sillä että asensin maksullisen teeman.

   • Markku Kalevi Juutinen sanoo:

    Niin, sivostoni on tehty wordpress.comissa.

 • Rosita Juurinen sanoo:

  Hei, yritän asentaa maksullista teemaa cicero, mutta latauskansiossa on paljon eri tiedostoja enkä keksi mikä niistä on ns. isäntätiedosto tai pääteema, ainoa zip muotoinen oli lapsiteemaa, muut on pääosin php -tiedostoja eikä niitä voi ladata wp:hen. Mitä siis pitää tehdä?

  • Timo Leiniö sanoo:

   Valitettavasti en pysty auttamaan koska en ole Ciceroa koskaan käyttänyt. Maksullisten teemojen kanssa tulee yleensä asennusohjeet, joita kannattaa noudattaa. Jos ongelmia ilmenee, kannattaa kääntyä teeman tekijän puoleen.

 • Hei.
  Olen aivan aloittelija. Ongelmana on,että olen valinnut ilmaisen teeman, lisännyt siihen yhden kuvan ja nyt ostin maksullisen teeman enkä osaa siirtää sitä sivustolle. Sanot ohjeessa, että siirretään zip-paketti sivustolle. Mutta minne? Ei ymmärrä.

  • Timo Leiniö sanoo:

   Zip-paketin asennus onnistuu Ulkoasu > Teemat > Lisää uusi > Lataa teema, jos käytössä on itse asennettu WordPress. WordPress.comiin ei voi omia teemoja asentaa.

   • Pirkko Hyvönen sanoo:

    Eli siis joudun ostamaan latauksen heiltä vai.

   • Timo Leiniö sanoo:

    Kyllä, wordpress.comissa on tarjolla maksullisia teemoja, mutta ne eivät välttämättä ole samoja kuin itse asennettavaan.

    Tässä vielä linkki artikkeliin https://wpopas.fi/wordpress-org-ja-wordpress-com-erot/ jossa kerrotaan wordpress.comin ja itse asennettavan version erot.

    Wpopas.fi keskittyy itse asennettavaan versioon.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *