Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

  • Kuinka määrittää kommentointiin liittyviä asetuksia?
  • Kuinka määrittää avatar-asetukset?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi WordPressin keskusteluasetukset.

Keskusteluasetuksissa määritetään kommentointiin liittyvät asetukset.

Yritä lähettää ilmoitus tässä artikkelissa linkitettyihin blogeihin vaihtoehto tarkoittaa sitä, että jos kirjoittaa artikkeliin linkkejä, näiden linkkien sivustoille pyritään lähettämään ilmoitus siitä, että heidän sivustoille on linkattu artikkeli. Vaihtoehto kannattaa jättää päälle.

Linkki-ilmoitukset muista blogeista kannattaa myös jättää päälle, mutta jos selviä spam-ilmoituksia alkaa tulla paljon silloin kyseinen asetus kannattaa ottaa pois päältä.

Kolmas asetus koskee kommentoinnin käyttöä. Sen voi halutessaan kokonaan ottaa pois käytöstä. Nämä asetukset pystyy ohittamaan halutessaan artikkelikohtaisesti.

Seuraavassa osiossa on muita kommentointiin liittyviä asetuksia. Ensimmäisenä voi määrittää ovatko nimi ja sähköpostitiedot pakollisia kommenttia annettaessa. Yleensä ne on hyvä kysyä.

Kommentointi on myös mahdollista rajoittaa vain rekisteröityneille ja sisäänkirjautuneille käyttäjille. Kommentoinnin voi myös automaattisesti sulkea tietyn ajan kuluttua artikkelin julkaisusta. Kommentointiin voi myös ottaa sisäkkäiset tasot käyttöön. Suosittelen kuitenkin että tasoja ottaa maksimissaan käyttöön kaksi. Mitä enemmän tasoja on, sitä sotkuisemman näköiseksi kommentointialue menee.

Kommentteihin on myös mahdollista ottaa käyttöön sivutus, jos kommentteja tulee paljon.

Uusista kommenteista voi pyytää ilmoitusta sähköpostiin. Sähköpostit lähetetään yleisissä asetuksissa määritettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Kommentteja ei kannata myöskään yleensä päästää suoraan näkyville ilmaan minkäänlaista moderointia, koska tällöin on vaarana se, että spämmi valtaa kommentointiosion. Tätä varten voi määrittää että pääkäyttäjän tulee hyväksyä kaikki kommentit.

Jos kommentteja tulee paljon, tällöin hyväksymisestä saattaa tulla iso urakka. Kommenttien julkaisun voi myös määritellä niin että jo aiemmin hyviä kommentteja antaneen henkilön kommentit julkaistaan automaattisesti ilman moderointia. Tällöin vertailussa käytetään annettua sähköpostiosoitetta. Nämäkään vaihtoehdot eivät aina välttämättä ole tarpeeksi hyviä spämmin välttämiseen. Tällöin pitää pohtia parempia spämmin estokeinoja kuten Akismet palvelun käyttöönottoa.

Kommentit voi myös automaattisesti siirtää moderoitavaksi jos niissä on paljon linkkejä tai jotakin tiettyjä sanoja. Tämä on myös mahdollista määrittää niin että viestit menevät suoraan roskalaatikkoon eikä edes moderoitavaksi.

Monesti kommenttien ohessa näytetään avatar-kuvia. Keskusteluasetuksien lopussa voi määrittää näytetäänkö avatareja ja mikä niiden luokittelu ja oletuskuva on. Omalle sähköpostilleen voi asettaa avatarin Gravatar-palvelussa osoitteessa gravatar.com.

Muutoksien jälkeen ne pitää vielä muistaa tallentaa.