Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

 • Kuinka otat vimpaimia käyttöön?
 • Kuinka poistat vimpaimen niin, että säilytät kuitenkin sen asetukset?
 • Kuinka otat tarvittaessa käyttöön saavutettavuusmoodin?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi WordPressin vimpaimet. Vimpaimien avulla sivustolle voi saada kaikenlaisia lisätoiminnallisuuksia. Erilaisia vimpaimia on saatavilla lisäosien kautta tuhansia.

Vimpaimia näytetään yleensä sivupalkeissa, mutta sivupalkkien sijainti riippuu täysin käytetystä teemasta. Sivupalkki voi myös sijaita esimerkiksi sivuston alatunnisteessa.

Vimpaimet-osion vasemmalla puolella listataan kaikki käytössä olevat vimpaimet. Oikealta puolelta löytyy taas kaikki sivupalkit, joihin vimpaimia voi lisätä.

Vimpaimen voi siirtää sivupalkkiin joko raahaamalla tai klikkaamalla vimpainta.

Vimpaimen voi poistaa sivupalkista raahaamalla sen takaisin vasemmalle. Jos poistettavan vimpaimen asetukset haluaa pitää tallessa, tällöin vimpain kannattaa siirtää sivun alaosassa olevaan osioon.

Vimpaimen sijaintia voi myös vaihtaa sivupalkissa raahaamalla.

Kun vimpain on sivupalkissa, sen asetuksia voi säätää. Asetukset saa esiin ja piiloon klikkaamalla vimpaimen otsaketta.

Lisäsimme sivupalkkiin tekstivimpaimen. Jos käymme julkisella puolella, näemme vimpaimen sisällön sivupalkissa ylimpänä.

Näyttösasetuksista saa käyttöön vimpaimien saavutettavuusmoodin. Saavutettavuusmoodia tarvitsee silloin, jos normaali vimpainosio ei jostakin syystä toimi oikein. Toimimattomuus saattaa johtua esimerkiksi siitä, että jokin vimpain aiheuttaa konfliktin osiossa. Tällöin kyseinen vimpain kannattaa pyrkiä korvaamaan paremmalla vaihtoehdolla.

Keskustele ja kysy

 • Susa sanoo:

  Heips,
  Meillä on sivusto, jossa on määritetty puhelinnumero -elementti (Soittopainike), joka on sivuston jokA sivulla esillä. Divin Teema-asetuksissa sille löytyy omia CSS -määrityksiä. En vaan mistään löydä, miten saisin kokonaan pois tuon painikkeen! Sitä ei löydy vimpaimista, eikä mistään.

  Pahoittelen termien mahdollista epäselvyyttä, mutta minä opettelen tätä hommaa aika lailla mutu -tuntumalla. Olen saanut muokattua sivustoa jo hyvinkin haluamaani malliin, mutta siis tuo painike vielä kummittelee… SIvustoon on siis tehty pohjat valmiiksi Helppojen kotisivujen kautta, mutta haluaisin siis muokata sitä vielä itse.

  • Timo Leiniö sanoo:

   Onko sivusto jo netissä niin että voisin käydä katsomassa mistä voisi olla kyse? Yleisesti ottaen Divin asetukset löytyy ylläpidosta Divi > Teeman mukautus, jonka alta löytyy aika paljon asetuksia, joita säätää.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *