Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

  • Kuinka otat vimpaimia käyttöön?
  • Kuinka poistat vimpaimen niin, että säilytät kuitenkin sen asetukset?
  • Kuinka otat tarvittaessa käyttöön saavutettavuusmoodin?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi WordPressin vimpaimet. Vimpaimien avulla sivustolle voi saada kaikenlaisia lisätoiminnallisuuksia. Erilaisia vimpaimia on saatavilla lisäosien kautta tuhansia.

Vimpaimia näytetään yleensä sivupalkeissa, mutta sivupalkkien sijainti riippuu täysin käytetystä teemasta. Sivupalkki voi myös sijaita esimerkiksi sivuston alatunnisteessa.

Vimpaimet-osion vasemmalla puolella listataan kaikki käytössä olevat vimpaimet. Oikealta puolelta löytyy taas kaikki sivupalkit, joihin vimpaimia voi lisätä.

Vimpaimen voi siirtää sivupalkkiin joko raahaamalla tai klikkaamalla vimpainta.

Vimpaimen voi poistaa sivupalkista raahaamalla sen takaisin vasemmalle. Jos poistettavan vimpaimen asetukset haluaa pitää tallessa, tällöin vimpain kannattaa siirtää sivun alaosassa olevaan osioon.

Vimpaimen sijaintia voi myös vaihtaa sivupalkissa raahaamalla.

Kun vimpain on sivupalkissa, sen asetuksia voi säätää. Asetukset saa esiin ja piiloon klikkaamalla vimpaimen otsaketta.

Lisäsimme sivupalkkiin tekstivimpaimen. Jos käymme julkisella puolella, näemme vimpaimen sisällön sivupalkissa ylimpänä.

Näyttösasetuksista saa käyttöön vimpaimien saavutettavuusmoodin. Saavutettavuusmoodia tarvitsee silloin, jos normaali vimpainosio ei jostakin syystä toimi oikein. Toimimattomuus saattaa johtua esimerkiksi siitä, että jokin vimpain aiheuttaa konfliktin osiossa. Tällöin kyseinen vimpain kannattaa pyrkiä korvaamaan paremmalla vaihtoehdolla.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *