Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

  • Kuinka määrität artikkelien oletuskategorian?
  • Kuinka julkaiset artikkeleita sähköposteista?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi WordPressin kirjoittamisasetukset.

Kirjoittamisasetuksissa on ensimmäisenä muotoilu kohta, josta voi valita muutetaanko hymiöt automaattisesti kuvakkeiksi tekstikentissä. Tämän lisäksi on mahdollista ottaa käyttöön automaattinen XHTML-koodin korjaus. Tämä vaihtoehto kannattaa yleensä ottaa käyttöön, mutta kannattaa huomioida, että jotkin lisäosat saattavat lakata toimimasta oikein kyseisen asetuksen kanssa.

Näiden lisäksi on mahdollista määritellä artikkeleiden oletuskategoria sekä oletusartikkelimuoto. Oletusartikkelimuoto on teemakohtainen asetus, kaikissa teemoissa tätä vaihtoehtoa ei välttämättä ole ollenkaan.

Julkaise tämä toiminnallisuuden olemme jo käyneet läpi Työkalut videolla, joten emme käy sitä tässä uudestaan läpi.

WordPress pystyy myös automaattisesti julkaisemaan artikkeleja sähköposteista. Määrittämällä sähköpostipalvelimen tiedot WordPress osaa noutaa kyseisen sähköpostilaatikon viestit ja julkaista niistä artikkeleja. Kannattaa huomioida, että toiminnallisuus luo kaikista laatikon sähköposteista uuden artikkelin.

Päivityspalvelut kohtaan voi määrittää palveluja, joihin ilmoitetaan uusien artikkelien julkaisusta. Yleensä oletuksena oleva pingomatic on riittävä.

Muutoksien jälkeen ne pitää vielä tallentaa.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *