Ryhmässä ja verkkokauppiaiden kanssa on tullut monesti esiin ALV-raportit jotka tulee toimittaa kirjanpitäjälle kuukausittain. Yleinen käytäntö kun käytetään esim. vain yhtä maksutapaa on se että toimitetaan maksupalveluntarjoajan kuten OP Payment Service, Paytrail, Visma tai Klarna ALV-raportti suoraan kirjanpitäjälle.

Mutta mitä jos käytätkin useampaa maksupalveluntarjoajaa, maksupalveluntarjoaja ei tarjoa ALV-raportteja ollenkaan tai käytät perinteistä tilisiirtoa?

Meidän suomalaisten tarpeisiin ALV-raportit on hieman erit kuin muualla koska meillä pitää myös eritellä myynnit verojen mukaisesti. Kuin myös vielä listata kaikki tilaukset ja yksilöidä nämä eri alvien mukaisesti.

Tämä on aiheuttanut haastavuutta verkkokauppiaille täällä suomessa koska näin tarkkaa erittelyä ei suorilta ole sisäänrakennettu WooCommerceen yhtenä simppelinä raporttina. Mutta nyt se on mahdollista! Marko vinkkasi ryhmässä lisäosasta joka ratkaisee ongelman.

Lataa WooCommerce Accounting Report lisäosa

Lataamisen ja lisäosan aktivoinnin jälkeen klikkaa: WooCommerce > Raportit > Accounting Report ja valitse haluamasi ajanjakso.

Lataa WooCommercen ALV-raportti ja toimita se kirjanpitäjälle

Kun olet valinnut haluamasi ajanjakson voit napata yläkulmasta ”Vie CSV-tiedosto” näppäintä josta koneelle latautuu tiedosto taulukkomuodossa. Toimita tämä tiedosto kirjanpitäjälle ja jatka kauppaa!

CSV:n aukaiseminen Excel käyttäjille

Jos käytät Microsoftin Exceliä ja avatessasi tiedostoa kaikki tieto tulee yhteen pötköön. Kyseessä on excelin ominaisuus joka ei osaa suorilta avata kyseistä tiedostoa oikein. Saat kuitenkin kyseisen dokumentin avattua seuraavasti.

Avaa Excel ja klikkaa: Aloitus > Tyhjä työkirja > Tiedot > Tekstistä tai CSV:stä > Valitse ladattu tiedosto.

Varmista että tiedot tunnistetaan oikein. Tiedoston alkuperä tulisi olla: 65001: Unicode (UTF-8) ja Erotin: Pilkku.

Voila! Toivottavasti tästä artikkelista on hyötyjä sinulle! Jos haluat tietää lisää WooCommercesta ja veroista klikkaa tästä. Tämä on aika suosittu aihe meillä ryhmässä! :)

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *