Meillä WPWoofin ryhmässä tulee keskusteluissa aika ajoittain esiin kysymyksiä kuten ”Kuinka saa WordPress sivustoni piiloon rakennusvaiheessa tai kuinka saan piiloon sivustoni kun olen päivittämässä sitä suuremmin”. Tämähän onnistuu helpoiten lisäosalla kuten Maintenance mode.

Maintenance mode lisäosalla saadaan julkinen puoli käytännössä piiloon ja ihmisille näytetään vain kyseisen lisäosan luoma huoltosivu. Kyseiseen huoltosivuun voi myös laittaa vaikkapa tekstiä ja ohjauksen omaan sosiaalisen median kanavaan missä päivitetään tietoa rakennuksen edistymisestä.

Maintenance moden käyttöönotto on myös todella helppoa:
Klikkaa lisäosat > Lisää uusi lisäosa > Pistä hakuun maintenance (Näet ensimmäisenä tuloksena Ylläpito lisäosan) joka on se suosituin tämän asian hoitamiseen. > Asenna lisäosa > Aktivoi.

Tämän jälkeen kyseinen lisäosa automaattisesti aktivoi päälle huoltotilan ja sisäsivujen näkeminen vaatii sisäänkirjautumisen sivustolle.

WordPress huoltotila eli maintenance moden käyttöönotto lisäosan avulla

Videon kuvaus

Tällä kertaa WP-oppaassa käymme läpi miten otat huoltotilan käyttöön WordPress sivustollasi. Sama periaate toimii myös jos käytössäsi on WooCommerce verkkokauppohjelmisto.

☕ Videossa käytetty ja suositeltu lisäosa löytyy tästä: ☕
https://wordpress.org/plugins/maintenance/

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *