WordPress 4.1 ”Dinah” on julkaistu. Uusin päivitys tuo mukanaan jälleen kasan parannuksia WordPressin nykyisiin toiminnallisuuksiin. Suurimmat päivitykset liittyvät uuteen oletusteemaan ja koko ruudun kirjoitustilaan.

Oletusteema

Vuosi on vaihtumassa, joten WordPressiltä sopii odottaa uutta oletusteemaa. Uusi Twenty Fifteen teema on yksinkertainen bloggaamiseen tarkoitettu teema. Teema on responsiivinen, joten se toimii hyvin myös mobiilisti.

Twenty Fifteen oletusteema

Teemaa on oletuksena valkoharmaa, mutta ylläpidossa teeman taustavärejä pystyy vaihtamaan vapaasti kuuden valmiin värivaihtoehdon välillä tai tarvittaessa voi määrittää kokonaan omat värit.

Twenty Fifteen pinkki

Koko ruudun kirjoitustila

Koko ruudun kirjoitustilaa on muutettu niin että siinä on mahdollisimman vähän häiritseviä tekijöitä. Tällä tavoin voi keskittyä oleelliseen eli sisällön tuottamiseen.

Koko ruudun muokkaustila

Koko ruudun kirjoitustilaan pääsee editorin oikean yläkulman napista.

Koko ruudun muokkaustila

Kuvien tasaus

Kuvien tasausta pystyy jatkossa muuttamaan suoraan kun klikkaa kuvaa. Vaihtoehtoina ovat tasaukset vasemmalle, keskelle ja oikealle.

Kuvien tasaus

Kielen vaihtaminen

Kielen vaihtaminen toiseen onnistuu entistä helpommin. Jos WordPressin asentaa esim. englanninkielellä, mutta myöhemmin haluaa käyttöönsä suomenkielen, asetuksen voi vaihtaa Asetukset > Yleinen osiossa. WordPress lataa ja asentaa automaattisesti kaikki tarvittavat kielitiedostot. Aiemmin kielitiedostot piti ladata itse erikseen ja sijoittaa oikeisiin hakemistoihin WordPressin alla.

Kielen vaihto

Uloskirjautuminen

Käyttäjän profiiliin on lisätty uloskirjautumistoiminto, joka kirjaa kyseisen käyttäjän ulos kaikilta koneilta. Jos esim. unohdit kirjautua ulos kirjaston julkisella koneella, pystyt uloskirjautumisen tekemään toiselta koneelta käsin.

Uloskirjautuminen

Vine upotukset

WordPress tukee nyt myös Vine-palvelun upotuksia. Riittää kun upotettavan sisällön osoitteen laittaa omalle rivilleen sisältöeditoriin, niin WordPress näyttää upotuksen oikein

Vine-upotus

Lisäosien ehdotukset

WordPress ehdottaa lisäosia, jotka saattaisivat sinua kiinnostaa (Lisäosat > Lisää uusi  > Suositellut). Suositukset perustuvat sinun ja muiden käyttäjien käyttämiin lisäosiin.

Lisäosaehdotukset

Näiden muutosten lisäksi kehittäjiä varten on tehty useita muutoksia. Näistä muutoksista voit lukea tarkemmin Codexista. Suosittelen päivittämään WordPressin uusimpaan versioon lähiaikoina.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

  • Esko Passila sanoo:

    Latasin aikoinaan blogiini kirjoijani luettavaksi. Nyt jkostain syystä linkit ovat muuttunet ja kirjat eivät avaudu. Miten saan ne uudelleen ladattua?

    • Timo Leiniö sanoo:

      Onko kirjat ladattu WordPressin omaan mediakirjastoon tai onko tuohon käytetty jotakin lisäosaa? Linkien osoitteiden ei pitäisi itsestään muuttua. Kannattaa käydä mediakirjastossa katsomassa kirjojen osoitteet ja korjata ne sitten sisältöön oikeiksi.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *