Sosiaalinen media on ollut jo pitkään osa verkkosivustoja. Sosiaalisen median avulla saa parhaimmillaan julkaisemilleen jutuille paljon näkyvyyttä. Jakomäärät kertovat myös lukijalle, onko juttu ollut suosittu jo ennen kuin sitä edes lukee. Tällä kertaa katsomme, miten saamme lisättyä suosituimmat sosiaalisen median napit eri artikkelityyppeihin.

Nappien lisäämiseen käytämme WPSocialite-lisäosaa. Lisäosan voi asentaa WordPressin lisäosahakemistosta. Asennuksen jälkeen lisäosaan liittyvät asetukset löytyvät kohdasta Asetukset > Keskustelu. Lisäosan avulla pystyy määrittämään mihin kaikkiin artikkelityyppeihin napit lisätään. Napit saa lisättyä tekstin alkuun, loppuun tai tarvittaessa sekä alkuun että loppuun.

Napit saa lisättyä myös otteiden oheen esimerkiksi arkistosivuille.
wpsocialite-asetukset

Jos napit haluaa saada johonkin erikoisempaan paikkaan sekin onnistuu käyttämäällä lyhytkoodia tai PHP-koodia.

Lyhytkoodi on seuraavanlainen:

PHP-koodissa napit saa luotua:

Url-parametriin pitää määrittää osoite, jota jakonapit koskevat. Button_overridella pystyy ylikirjoittamaan asetuksissa määritetyn verkostoasetuksen.

Napeille voi määrittää myös tyylin. Tyyli voi olla iso tai pieni.

wpsocialite-isot-napit

wpsocialite-pienet-napit3

Yleensä jakonappien latausmäärät ladataan heti sivun latauksen yhteydessä.  Joskus näiden lukumäärien hakeminen saattaa kuitenkin kestää yllättävän kauan. Tällä  lisäosalla jakomäärät ladataan vain silloin kun sitä oikeasti tarvitaan. Latausvaihtoehtoja on kaksi. Määrät ladataan näkyviin kun nappien päälle menee hiirellä tai kun napit tulevat käyttäjälle näkyviin. Jos siis esimerkiksi jakonapit ovat artikkelin lopussa, tällöin lukumäärät ladataan vain jos käyttäjä vierittää sivun alas asti ja oikeasti näkee myös jakonapit.

Seuraavien palveluiden jakonapit ovat tällä hetkellä saatavilla: Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest ja StumbleUpon.

wpsocialite-asetukset2

Lisäosa on tällä hetkellä saatavilla vain englanninkielisenä, mutta olen lähettänyt lisäosan tekijälle lisäosan käännöstiedoston. Toivon mukaan suomenkieli lisätään pian lisäosan asennuspakettiin.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Sami Niemi sanoo:

  Moi Timo, oletko kokeillut toimiiko tama WPSocialite -lisäosa myös uusimmalla WP 4.1:llä? Tai suosittelisitko jotain muuta? Käytän WordPress 4.1:stä ja Twenty Fifteen -teemaa.

  • Timo Leiniö sanoo:

   Kyllä toimii. Lisäosan kehitys on käytännössä kuitenkin lakannut, joten olen alkanut etsiä parempia vaihtoehtoja ja luultavasti kirjoitankin asiasta piakkoin lisää.

 • Petri Kuntsi sanoo:

  Moi! Kiitoksen loistavista ohjeista. Nyt on some-napit kohdallaan ja mitä pikaisesti vilkaisin niin paljon muutakin hyödyllistä blogistasi löytyy. Tulen toistekkin :)

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *