Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

 • Kuinka asennat lisäosan?
 • Kuinka otat lisäosan käyttöön?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi lisäosien asennuksen ja käyttöönoton.

Lisäosia voi asentaa kahdella tapaa, kuten teemojakin. Lisäosan voi asentaa WordPressin lisäosahakemistosta tai sitten siirtämällä lisäosan tiedostot WordPressiin. Pääsemme asentamaan lisäosaa Lisää uusi kohdassa.

Lisäosia voi etsiä vapaasanahaulla, tai klikkaamalla jotakin suosittua avainsanaa. Lisäosista löytyy myös muutama valmis lista, joista näkee suositelluimmat, suosituimmat ja uusimmat lisäosat.

Kun haluttu lisäosa on löydetty haulla sen voi helposti asentaa kahdella klikkauksella. Tämän jälkeen lisäosan voi vielä ottaa käyttöön. Käyttöönoton jälkeen lisäosaa voi alkaa käyttää. Se, miten lisäosaa tulisi käyttää, riippuu täysin siitä, mikä lisäosa on kyseessä.

Toinen tapa asentaa lisäosa on siirtää se paikalliselta koneelta zip-paketissa. Tätä tapaa tarvitaan erityisesti silloin, jos asentaa jotakin maksullista premium-lisäosaa, sillä niitä ei löydy WordPressin lisäosahakemistosta.

Jos olet asentamassa ilmaista lisäosaa, joka ei löydy lisäosahakemistosta, olisin hyvin kriittinen lisäosaa kohtaan, sillä siitä saattaa löytyä esimerkiksi haittakoodia. Mikä on se syy, miksei lisäosa ole virallisessa hakemistossa? En tiedä yhtäkään suosittua ilmaista WordPress-lisäosaa joka ei löytyisi hakemistosta.

Asennetut lisäosat kohdassa listataan kaikki asennetut lisäosat. Tästä listasta lisäosia voi vielä ottaa käyttöön, poistaa käytöstä ja poistaa kokonaan järjestelmästä. Lisäosia voi suodattaa tilan mukaan ja niitä voi myös hakea vapaasanahaulla.

Massatoimintojen avulla voi ottaa käyttöön, poistaa käytöstä, poistaa tai päivittää kerralla useita lisäosia.

Näyttöasetuksista voi säätää taulukon sarakkeet ja näytettävien lisäosien määrän.

Keskustele ja kysy

 • Juha Farin sanoo:

  En pysty lisäämään lisäosia lainkaan. Antaa esim. ilmoituksen ”Tiedoston ”google-document-embedder.zip” siirtäminen ei onnistunut.
  Tietoturvasyistä tämän tiedostotyypin käyttö on kielletty” kun yritin google-kalenteria lisätä.
  Liaäksi ko. videota katsoessani, minun ”lisäosapalkki” on aivan erilainen, Yritön lisätä screenshotin siitä. Ja muutenkin oon ihan hukassa tän kanssa. Aivan kuin alusta olisi joku ilmaisversio, vaikka olen jo kaksi 99 euron vuosimaksua maksanut. Auttakaa… seuran sivut pitää saada toimimaan

  • Niko Vittaniemi sanoo:

   Hei Juha,

   Kuulostaa siltä että sinulla voisi olla levytila täynnä jolloin minkään lisäosan lisääminen ei onnistu. Tai lisäosa kansiossa on jotain häikkää.. Suosittelisin ottamaan yhteyttä webhotellin päähän että tarkistavat nämä asiat ensimmäisenä. Tässä videolla on tosiaan näkyvissä vanha WordPressin ylläpitonäkymä joka ei enään ole käytössä. Pyritään päivittämään videot tähän päivään pikkuhiljaa :)

   Jos kaipaat lisäapua niin kannattaa hypätä mukaan: https://wpwoofi.com/ – Facebook ryhmään. Siellä voidaan porukalla auttaa sinua saamaan seuran sivut toimimaan parhaiten.

 • Miia Setälä sanoo:

  Hei ja kiitos tästä sivustosta!
  Lisäosien asennusta tutkailin ja onkohan niissä WP:n politiikka muuttunut vai onko aina ollut niin että pitäisi olla business-versio. Nimittäin kun avaan osion lisäosat, niin se ilmoittaa että ”Päivitä Business-tilaukseen jotta voit asentaa lisäosia”. Vai olenko mä vaan blondi?!? =D
  Terkuin Miia

  • Timo Leiniö sanoo:

   Mahdatko käyttää wordpress.comia? Jotta siellä saa lisäosia asennettua niin pitää olla maksullinen versio kyseisestä palvelusta. Tällä sivustolla käsittellään lähinnä wordpress.orgista ladattavaa versiota, jonka voi itse asentaa palvelimelle. Tässä vielä lisää infoa eroista https://wpopas.fi/wordpress-org-ja-wordpress-com-erot/

 • Riikka sanoo:

  hei,
  asensin TablePressin mutta en pysty tallentamaan taulukon muutoksia, vaan tulee tämä virheilmoitus: Tallennus epäonnistui: AJAX call failed: error – Forbidden. Try again while holding down the “Shift” key. Miten pääsisin eteenpäin? Kiitos tuhannesti avusta!

 • Tosi vanhana Blogger -käyttäjänä näistä sivuista on ihan älyttömän paljon hyötyä kun someasiakkaalle joka uusii sivut yrittää opettaa WP:n käyttöä… ? Sisällöntuotanto, kuvat ja somefeedit plugarilla jne edellä.

 • timoleinio sanoo:

  Kiitoksia vaan, hyvä että ohjeet kelpaavat :)

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *