Sivujen ja artikkelien sisältöjä voi WordPressin ylläpidosta muokata helposti. Joskus kuitenkin tulee vastaan tilanteita, jolloin jokin sama sisältö halutaan moneen paikkaan. Tämä on toki tehtävissä niin, että saman sisällön kopioi jokaiseen paikkaan. Jatkossa sisällön päivittäminen pitää kuitenkin tehdä kaikkiin paikkoihin erikseen. Tällä kertaa käymme läpi, miten luoda yleisiä sisältölohkoja, joita voi lisätä moneen paikkaan, mutta muokkaus tapahtuu vain yhdestä paikkaa.

Global Content Blocks

Global Content Blocks -lisäosa tarjoaa toiminnallisuuden, jolla voi luoda uutta sisältöä samalla sisältöeditorilla, mikä on käytössä myös artikkelien ja sivujen muokkauksessa. Tämän jälkeen kyseisen sisällön voi liittää lyhytkoodeilla helposti useisiin sivuihin ja artikkeleihin ja siitä huolimatta muokkaus tapahtuu yhdestä paikasta!

Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen Asetukset-osion alle ilmestyy uusi Global Content Blocks -osio.

global-content-blocks-valikko

Tässä osiossa voi luoda uusia sisältölohkoja niin monta kuin haluaa. Sisältölohkolle pitää määrittää vähintään nimi. Tämän lisäksi voi määrittää lyhytkoodin id-attribuutin, lohkon tyypin, kuvauksen ja tietysti itse sisällön.

uusi-sisaltolohko

Kun lohko on valmis, sen pystyy helposti lisäämään sivuun tai artikkeliin menemällä sivun tai artikkelin muokkausnäkymään. Lisäosa on lisännyt sisältöeditoriin uuden ikonin, jonka kautta pystyy valitsemaan, minkä lohkon haluaa sisältöön liittää.

global-content-blocks-valinta

global-content-blocks-valinta2

Kun lyhytkoodin on liittänyt editoriin, siihen ilmestyy Global Content Block -ikoni.

global-content-block-liitetty

Alla vielä kuva siitä, miltä esimerkki näyttää julkiselta puolelta.

global-content-blocks-julkinen

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *