Kuinka räätälöit WordPressin tietokantavirhesivun?
Etusivu » Blogi » Kuinka räätälöit WordPressin tietokantavirhesivun?
WordPress käyttää tiedon varastointiin MySQL-tietokantaa. Jos kanta toimii normaalisti, sivutkin toimivat yleensä hyvin. Jos kuitenkin kannan kanssa tulee ongelmia, tällöin WordPress ilmoittaa siitä käyttäjälle virheilmoituksella, joka ei ole erityisen hyvä. Olen jo aiemmin käynyt läpi, miten räätälöidä 404-virhesivu ja huoltosivu. Tällä kertaa käymme läpi, miten räätälöidä tietokantavirhesivu.
Oletusilmoitus
Emme tietystikään haluaisi, että tietokanta olisi koskaan saavuttamattomissa, sillä useimmiten se tarkoittaa sitä, että sivusto on kokonaan saavuttamattomissa. Jos tällainen tilanne kuitenkin pääsee käymään, on lukijalle hyvä näyttää hieman kauniimpi sivu kuin mitä oletuksena näytetään.
Oletuksena lukijalle siis kerrotaan, että tietokantaan ei saada yhteyttä. Lukijalle tämä tieto ei ole mitenkään oleellinen, joten on parempi ilmoittaa vain, että virhe on tapahtunut.
Esimerkki
Virhesivun luonti onnistuu samaan tapaan kuin huoltosivunkin. Riittää, että asennuksen wp-content -hakemistoon luo tiedoston db-error.php, johon sijoittaa virhesivun koodin. Sivun luominen vaatii hieman ohjelmointiosaamista. Tiedosto on ihan normaali PHP-tiedosto, joten siihen voi koodata käytännössä ihan sellaisen logiikan ja ulkoasun kuin itse haluaa. Alla esimerkki WP-Oppaan virhesivusta.
Kannattaa huomioida koodiesimerkissä kahdeksas rivi. Mail-funktio lähettää määritettyyn sähköpostiin ilmoituksen, että sivuston tietokantayhteydessä on ongelmaa, joten ylläpitäjä saa helposti tietoon tämänkaltaiset virheet. Esimerkin tapauksessa sähköposti lähetetään joka kerta kun virhe tapahtuu. Jos siis sivustolla on paljon kävijöitä, ja tietokanta on pitkään saavuttamattomissa, tällöin ilmoituksia saattaa lähteä turhankin paljon.
Jos et sähköposti-ilmoitusta halua, voit poistaa kahdeksannen rivin kokonaan. Ensimmäinen parametri mail-funktiossa määrittelee sen, mihin osoitteeseen virheilmoitus lähetetään.
Jaa WordPressin ilosanomaa eteenpäin!
Kirjoittaja Niko Vittaniemi
Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.
Anna palautetta
Onko sinulla kommentoitavaa tai parannusehdotuksia?
Opi tekemään tyylikkäät nettisivut vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta tai olisit yrittänyt nettisivujen tekemistä jo monta kertaa. Tämä kyseinen kurssi on tämän hetken selkein suomalainen verkkokurssi WordPress-nettisivujen tekoon.
Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.