WordPress käyttää tiedon varastointiin MySQL-tietokantaa. Jos kanta toimii normaalisti, sivutkin toimivat yleensä hyvin. Jos kuitenkin kannan kanssa tulee ongelmia, tällöin WordPress ilmoittaa siitä käyttäjälle virheilmoituksella, joka ei ole erityisen hyvä. Olen jo aiemmin käynyt läpi, miten räätälöidä 404-virhesivu ja huoltosivu. Tällä kertaa käymme läpi, miten räätälöidä tietokantavirhesivu.

Oletusilmoitus

Emme tietystikään haluaisi, että tietokanta olisi koskaan saavuttamattomissa, sillä useimmiten se tarkoittaa sitä, että sivusto on kokonaan saavuttamattomissa. Jos tällainen tilanne kuitenkin pääsee käymään, on lukijalle hyvä näyttää hieman kauniimpi sivu kuin mitä oletuksena näytetään.

tietokanta-epaonnistui

Oletuksena lukijalle siis kerrotaan, että tietokantaan ei saada yhteyttä. Lukijalle tämä tieto ei ole mitenkään oleellinen, joten on parempi ilmoittaa vain, että virhe on tapahtunut.

Esimerkki

Virhesivun luonti onnistuu samaan tapaan kuin huoltosivunkin. Riittää, että asennuksen wp-content -hakemistoon luo tiedoston db-error.php, johon sijoittaa virhesivun koodin. Sivun luominen vaatii hieman ohjelmointiosaamista. Tiedosto on ihan normaali PHP-tiedosto, joten siihen voi koodata käytännössä ihan sellaisen logiikan ja ulkoasun kuin itse haluaa. Alla esimerkki WP-Oppaan virhesivusta.

tietokanta-virhesivu

Kannattaa huomioida koodiesimerkissä kahdeksas rivi. Mail-funktio lähettää määritettyyn sähköpostiin ilmoituksen, että sivuston tietokantayhteydessä on ongelmaa, joten ylläpitäjä saa helposti tietoon tämänkaltaiset virheet. Esimerkin tapauksessa sähköposti lähetetään joka kerta kun virhe tapahtuu. Jos siis sivustolla on paljon kävijöitä, ja tietokanta on pitkään saavuttamattomissa, tällöin ilmoituksia saattaa lähteä turhankin paljon.

Jos et sähköposti-ilmoitusta halua, voit poistaa kahdeksannen rivin kokonaan. Ensimmäinen parametri mail-funktiossa määrittelee sen, mihin osoitteeseen virheilmoitus lähetetään.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *