Olemme aiemmin käyneet läpi, miten lisätä Contact Form 7 lisäosalla lomakkeita sivulle. Lomakkeiden luontiin lisäosa on loistava valinta. Siinä on kuitenkin yksi pieni puute. Lomakelähetykset lähetetään vain sähköpostitse määritettyihin osoitteisiin. Aiempien kokemuksien perusteella sähköpostikonfiguraatioissa saattaa joskus olla häikkää. Jos sähköpostin lähetys ei siis jostain syystä toimikaan, tällöin saattaa olla hyvin työlästä tai jopa mahdotonta selvittää lomakelähetyksiä, jotka eivät ole sähköpostitse tulleet perille. Tällä kertaa käymme läpi, miten sähköposti-ilmoitusten lisäksi lomakelähetykset voi tallentaa myös tietokantaan.

Contact Form DB

Ongelmanratkaisuun käytämme Contact Form DB lisäosaa. Toiminnallisuuden käyttöönotto on erittäin yksinkertaista. Riittää, että lisäosan asentaa ylläpidon Lisäosat kohdasta ja aktivoi. Tämän jälkeen homma toimii heti ja lomakelähetyksiä pääsee katsomaan suoraan WordPressin ylläpidossa.

Lomakkeet toimivat ihan samalla tavalla kuin aiemminkin, mutta lähetykset tallennetaan myös tietokantaan. Lähetykset näkee ylläpidossa kohdasta Contact Form DB.

valikko

Listausnäkymässä pitää ensin valita haluttu lomake. Jos lomaketta ei listalla näy, tällöin yhtään lomakelähetystä ei ole lomakkeelta vielä tehty lisäosan käyttöönoton jälkeen.

lomakkeen-valinta

Lomakkeen lähetykset saa myös vietyä moneen eri muotoon, esimerkiksi Exceliin, CSV:hen tai Google Spreadsheetiin.

export

Contact Form DB kohdan alla on vielä Short Code ja Options alakohdat. Optionsissa voi määrittää asetuksia, mutta niihin ei ole pakko tehdä mitään muutoksia. Short Code osiossa voi luoda shortcodeja, joiden kanssa lomakelähetyksiä voi näyttää suoraan omalla sivustolla.

Tämä lisäosa tallentaa tarvittaessa myös Fast Secure Contact Form ja JetPack Contact Form lomakelisäosien lomakelähetykset tietokantaan.

Artikkelikuva: axbom

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *