Olen jo aiemmin käynyt läpi, miten lomakkeita saa lisättyä WordPressiin. Lomakelähetyksistä saattaa joskus tulla pieni riesa roskapostin muodossa. Contact Form 7 tarjoaa oletuksena hyväksyntä, kysymys ja CAPTCHA-kentät, joiden avulla voi todentaa, onko käyttäjä ihminen vai botti. Tässä on kuitenkin se ongelma, että käyttäjä joutuu tekemään jotakin ekstraa, jotta lomakkeen voi lähettää. Tällä kertaa käymme läpi tavan, joka rajoittaa roskapostia, eikä vaadi lomakkeen lähettäjältä minkäänlaista toimenpidettä.

Contact Form 7 Honeypot

Contact Formille löytyy pieni lisäosa Contact Form 7 Honeypot, joka lisää yhden kenttävaihtoehdon (honeypot). Lisäosa tulee siis ensin asentaa ja aktivoida, tämän jälkeen honeypot-vaihtoehto näkyy Luo tagi pudotusvalikossa.

cf7-honeypot

Kentälle pitää antaa nimi ja tämän jälkeen sen voi lisätä lomakkeelle samalla tavalla kuin muutkin kentät kopioimalla kentän lyhytkoodi.

cf7-honeypot2

Kentän voi sijoittaa mihin kohtaan lomaketta tahansa, sijainnilla siis ei ole väliä.

cf7-honeypot3

Kentän logiikka on hyvin yksinkertainen. Lyhytkoodi lisää lomakkeelle normaalille käyttäjälle näkymättömän kentän. Automaattiset botit kuitenkin yleensä täyttävät kaikki kentät, myös näkymättömät. Kun piilossa oleva kenttä täytetään ja lomake lähetetään, lähetys lasketaan roskapostiksi.

Roskapostia on monenlaista, eikä sataprosenttista roskapostin suodattajaa ole olemassa, joten kyseinenkin tapa saattaa joskus jonkin roskapostin päästää läpi, mutta pääosin tämä toimii kuitenkin hyvin. Ratkaisu on myös käyttäjälle erittäin hyvä, sillä hänen ei tarvitse vastata mihinkään ylimääräiseen kyselyyn lomaketta lähetettäessä.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *