Olet varmaankin joskus törmännyt blogien kommenttiosioon, jossa on näkyvillä kommenttien vieressä kommentoijan kuva tai ikoni. Monissa palveluissa tämä kuva tulee Gravatar-palvelun kautta. Tällä kertaa käymme läpi, mikä Gravatar on.

Gravatar

Gravatar tulee sanoista Globally Recognized Avatar ja tarkoittaa siis kuvaa tai ikonia, joka on liitetty johonkin sähköpostiosoitteeseen. Oman Gravatarin voi luoda ilmaiseksi Gravatarin sivuilla. Tunnuksen luonnin jälkeen voit tallentaa oman Gravatar-kuvasi. Se voi olla vaikka oma kuvasi, yrityksen logo tai jokin muu ikoni.

Kun kuvan on lisännyt, tämän jälkeen käytännössä mikä tahansa palvelu pystyy käyttämään kuvaasi annetun sähköpostiosoitteen perusteella, jos palvelu käyttää Gravataria.

Gravatarin sivujen mukaan he tarjoilevat yli kahdeksan miljardia kuvaa päivittäin.

WordPress

WordPressin kommentointiosio yleensä näyttää Gravatarin. Kommentin annon yhteydessä käyttäjältä kysytään sähköposti. Jos sähköpostille on määritetty Gravatar, se näkyy kommentin ohessa.

Keskusteluasetukset videolta voit katsoa, miten voit ottaa Gravatarin käyttöön WordPress-sivulla. Jos käyttäjän sähköpostilla ei ole Gravataria, tällöin näytetään jokin asetuksissa valittavissa oleva vakiokuva.

Gravatar ei kuitenkaan ole vain WordPressiin liittyvä asia vaan sitä käyttävät lukuisat muutkin palvelut. Gravatarin käyttö on suositeltavaa, sillä sen avulla erotut ja muutkin saattavat alkaa seurata sinua, jos he näkevät kommenttejasi monilla sivustoilla.

Tämän kirjoituksen lopussa oleva kirjoittajaesittelyn kuva tulee myös Gravatarin kautta.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Merja eloaho sanoo:

  sain tietää että tietoni vuotaneet mm Scraped Gravatar Profiles systeemiin.
  minulla wordpress sivu johon en ole liittänyt kuvaani.
  miten saan tietoni pois scraped gravatar profiles sivuilta?
  yritin etsiä asia wordpress sivuilta mutta ei sieltä mitään löytynyt.

  • Timo Leiniö sanoo:

   Jos Gravatar-kuvasi on ladattu johonkin toiselle sivustolle, niin siinä tapauksessa pitäisi yrittää ottaa sinne yhteyttä. Jos kyse on jostain laittomasta sivustosta niin luultavasti sitten poistaminen on todennäköisesti hyvin vaikeaa ellei mahdotonta.

   Gravatarin kuvan voi poistaa näillä ohjeilla https://en.gravatar.com/support/deleting-accounts/ mutta tuo tuskin vaikuttaa siihen, jos joku on kuvan laittanut esille jollekin toiselle sivustolle ilman lupaa.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *