Haluaisitko ilmoittaa lukijoillesi jotakin tärkeää sivuillasi? Tällöin saatat ehkä kaivata ilmoituspalkkia, joka näkyy esimerkiksi jokaisella sivulla. Palkki pysyy koko ajan sivun yläosassa, muttei vie kuitenkaan häiritsevän paljon tilaa. Tällä kertaa katsomme kaksi lisäosaa, joilla tämänkaltaisen ilmoituksen saa WordPress-sivustolle.

WordPress Notification Bar

WordPress Notification Bar -lisäosalla sivustolle pystyy lisäämään helposti ilmoituspalkin sivun yläosaan. Lisäosa on ilmainen ja sen voi asentaa WordPressin lisäosahakemistosta. Lisäosan asetuksiin pääsee lisäosan aktivoinnin jälkeen menemällä Asetukset > Notification Bar.

Asetuksissa voi ottaa ilmoituksen käyttöön. Samalla voi määrittää ilmoituksen viestin, napin tekstin, napin linkin ja avataanko linkki uudessa ikkunassa. Ilmoituksen taustavärin voi myös vaihtaa.

notification-bar-wordpress

Ilmoituspalkki näkyy kaikilla julkisilla sivuilla sen jälkeen kun sen on ottanut käytöstä.

notification-bar-esimerkki

Lisäosan käyttöönotto on siis hyvin yksinkertaista, mutta se tarjoaa samalla myös varsin suppeat ominaisuudet. Ilmoituksia voi olla vain yksi ja se näkyy kaikilla sivuilla.

Monipuolisempi vaihtoehto Foobar

Jos ilmoitusten suhteen haluaa huomattavasti lisää ominaisuuksia, tällöin kannattaa tarkastaa Foobar-lisäosa. Kyseessä on maksullinen lisäosa, mutta hinta on artikkelin kirjoitushetkellä vain 14 dollaria. Hinta on varsin huokea, kun ottaa huomioon mitä kaikkea lisäosan kanssa voi tehdä. WP-Opas käyttää myös kyseistä lisäosaa. Mitä ominaisuuksia lisäosa sitten tuo mukanaan? Muun muassa seuraavaa:

 • Ilmoituspalkkeja voi luoda rajattomasti.
 • Voit näyttää eri ilmoituspalkkeja eri sivuilla.
 • Ilmoituspalkkiin saa mukaan sosiaalisen median profiililinkit.
 • Yhdessä ilmoituspalkissa voi olla useita viestejä, jotka ovat vuorotellen näkyvillä.
 • Ilmoituspalkin voi asettaa myös sivun alaosaan yläosan sijasta.
 • Ilmoituspalkin tyyleihin ja toiminnallisuuksiin on vaikka kuinka monta erilaista asetusta.
 • Palkissa voi näyttää viestejä suoraan RSS-syötteestä tai Twitteristä.
 • Lukijalla on mahdollisuus piilottaa ilmoituspalkki.

foobar-asetukset

Käytettävän ilmoituspalkin pystyy helposti valitsemaan sivun tai artikkelin muokkausnäkymässä.

foobar-asetus-sivulla

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • PR sanoo:

  Terve, kiitos hyvistä vinkeistä WP-Opas -sivuilla!

  Nyt kaksi noista vinkatuista plugareista, eli tämä Foobar ja toisena Force Post Category Selection ottavat mittaa, ts. jälkimmäinen ymmärtää Foobar-palkin lisäyksen postauksena ja pyytää valitsemaan kategorian. Tällaista valintaa ei taida Foobar-asetuksissa olla?

  • Timo Leiniö sanoo:

   Silloin tällöin tämänkaltaisia konflikteja lisäosien välillä ilmenee. Tällaisessa tapauksessa olisi hyvä ottaa yhteyttä lisäosan tekijöihin ja pyytää josko he voisivat asian ratkaista niin että lisäosat toimivat hyvin yhteen. Toinen vaihtoehto on että itse korjaa ongelman koodissa. Ja kolmas tietenkin se, että etsii toiset lisäosat joilla homma toimii.

 • Teppo sanoo:

  Hei!
  Kiitoksia loistavasta sivusta.

  Etsin tuommoista sivun alaosasta esille tulevaa ”ikkunaa”, jonka sisällön voisi vapaasti muokata HTML:nä. Tuntuisi yksinkertaiselta pluginilta, mutta en vaan onnistunut löytämään ilmaista versiota.

  Osaisitko suositella jotakin?

  Ei tämä Foobarkaan ole kallis, mutta haluaisin ainakin testata tämmöisen ikkunan huomioarvoa ennen kuin maksan pluginista. Toiseksaan tuonkaan sisältöä ei pääse kai muokkaamaan täysin HTML:nä.

  • Timo Leiniö sanoo:

   Ihan suorilta käsin ei kyllä tule ilmaista vastinetta mieleen.

   Yksittäisen ilmoitustekstin sisältöön pystyy syöttämään Foobarissa myös HTML-koodia.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *