Netistä löytyy paljon WordPress-koodivinkkejä, joissa pyydetään kopioimaan koodinpätkä omaan lisäosaan ja ottamaan lisäosa käyttöön. Tässä kohtaa monella saattaa kuitenkin mennä sormi suuhun. Miten luoda oma lisäosa? Tällä kertaa katsomme, miten luoda lisäosa, johon voi koodata omaa toiminnallisuutta tai kopioida valmiita koodipätkiä.

Pohjan luominen

Lisäosan pohjan tekeminen onnistuu luomalla uusi kansio wp-content/plugins -hakemistoon. Tämän lisäksi lisäosa vaatii yhden PHP-tiedoston toimiakseen. Helpotetaan hommaa entisestään ja käytetään lisäosan luontiin Pluginception-lisäosaa. Voimme siis luoda lisäosan toisella lisäosalla! Pluginceptionin asennuksen jälkeen voi suunnistaa osioon Lisäosat > Create a New Plugin.

pluginception-luonti

Tässä osiossa voi antaa lisäosalle tiedot. Ainoastaan lisäosan nimi on pakollinen.

Kun lomakkeen lähettää, lisäosa luo uuden lisäosapohjan ja aktivoi sen. Käyttäjä myös ohjataan WordPressin muokkaimeen, jossa lisäosaa voi tarpeen mukaan muokata lisää.

pluginception-lisaosa-luotu

Lisäosa luo wp-content/plugins -hakemistoon uuden kansion ja lisää sinne yhden PHP-tiedoston, jossa on kommenttien sisällä lisäosan perustiedot (sisältö /* merkkien välissä */). Plugin Name -rivi on kaikista oleellisin, sillä ilman sitä lisäosa ei toimi.

Nyt lisäosan pohja on valmis ja siihen voi lisätä muuta koodia. Jos lisäämme esimerkiksi alla olevan koodin lisäosan PHP-tiedostoon, saamme käyttöömme Hello-lyhytkoodin, joka tulostaa artikkeliin tai sivulle Moikka maailma!

[gist id=”8042400″]

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *