WordPressin editorissa ei ole oletuksena taulukon luontitoiminnallisuutta. Toiminnallisuuden saa käyttöön Ultimate TinyMCE -lisäosalla. Tästä huolimatta taulukoiden muokkaus saattaa joskus olla hankalahkoa. Tällä kertaa katsomme, miten taulukoita voi luoda vielä helpommin lisäosan avulla.

TablePress

Taulukoita voi luoda TablePress-lisäosalla. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen taulukoita voi luoda osiossa TablePress > Lisää taulukko. Taulukolle voi määrittää nimen, kuvauksen sekä rivien ja sarakkeiden lukumäärän. Näitä asetuksia voi myös jälkikäteen muuttaa.

tablepress-luo-taulukko

Taulukon luonnin jälkeen siihen voi syöttää sisältöä. Taulukoiden soluihin voi syöttää tekstisisältöä, linkkejä, kuvia tai vaikka HTML-koodia. Rivien ja sarakkeiden määriä voi muokkailla. Sarakkeiden ja rivien sijainteja voi muuttaa raahaamalla ne toiseen kohtaan taulukossa.

tablepress-sisallon-muokkaus

Voit myös määrittää ovatko taulukon ensimmäinen ja viimeinen rivi otsikoita, väritetäänkö joka toinen rivi eri väreillä ja näytetäänkö taulukon nimi tai kuvaus taulukon yhteydessä.

tablepress-taulukon-tiedot

TablePress mahdollistaa myös hieman edistyneempien toiminnallisuuksien käyttöönoton. Taulukkoon voi ottaa käyttöön järjestelyn, jolloin käyttäjä voi järjestää taulukon sisältöä sarakkeittain. Taulukkoon voi liittää myös hakutoiminnon. Jos rivejä on runsaasti, taulukkoon saa myös tarvittaessa sivutuksen.

tablepress-edistyneet

Taulukon liittäminen sivuun tai artikkeliin

Kun taulukko on valmis ja tallennettu, sen voi liittää sivuun ja artikkeliin lyhytkoodilla. Lyhytkoodia ei tarvitse itse muistaa vaan sen pystyy lisäämään kätevästi suoraan sisältöeditoriin ilmestyneestä uudesta napista.

tablepress-nappi

tablepress-lyhytkoodit

Kun lyhytkoodin on lisännyt sisällön voi esikatsella.

tablepress-esimerkkitaulukko

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *