Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

 • Kuinka lisäät uuden avainsanan?
 • Kuinka muokkaat avainsanaa?
 • Kuinka haet avainsanoja?
 • Kuinka käytät avainsanojen massatoimintoja?
 • Kuinka pikamuokkaat avainsanaa?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi avainsanojen hallintaosion. Olemme jo aiemmissa videoissa lisänneet artikkeleille avainsanoja. Avainsanojen hallintaa varten WordPressistä löytyy kuitenkin myös oma osionsa.

Avainsanojen avulla pyritään kuvailemaan artikkelin sisältöä muutamalla termillä. Tämän videon ohessa on linkki artikkeliin, josta voi lukea lisää, miten avainsanoja voi käyttää.

Avainsanojen hallintaosio on lähes identtinen kategorioiden hallintaosion kanssa. Sivulla on lomake uuden avainsanojen luontiin sekä olemassa olevien avainsanojen listaus. Tämän lisäksi sivulla näytetään suosituimmat avainsanat.

Jos avainsana luodaan avainsanat osiossa, sille voi määrittää enemmän tietoja kuin jos se luodaan artikkelin yhteydessä. Avainsanat osiossa avainsanalle voi määrittää nimen, polkutunnuksen ja kuvauksen. Avainsanan kuvausteksti saatetaan näyttää avainsanan arkistosivulla. Tämä riippuu kuitenkin teemasta.

Jos avainsanan luo artikkelin yhteydessä sille voi määrittää vain nimen. Tällöin polkutunnus luodaan automaattisesti nimen perusteella ja avainsanan kuvaus jää tyhjäksi.

Oikealla puolella sivua on listattu kaikki avainsanat. Avainsanat voi järjestää nimen, kuvauksen, polkutunnuksen tai artikkelien lukumäärän perusteella.

Avainsanoja voi myös etsiä vapaasanahaulla.

Avainsanaa pääsee muokkaamaan klikkaamalla avainsanan nimeä tai Muokkaa linkkiä.

Pikamuokkaus toiminnolla voi muokata nopeasti avainsanan nimeä tai polkutunnusta. Näytä nappi ohjaa käyttäjän avainsanan arkistosivulle, jossa listataan avainsanan alla olevat artikkelit aikajärjestyksessä.

Useita avainsanoja voi poistaa kerralla massatoiminnolla. Jos jonkin avainsanan poistaa, tämä ei poista niitä artikkeleita, jotka avainsanaan oli sijoitettu.

Näyttöasetuksista voi määrittää, mitkä sarakkeet taulukossa näytetään. Tämän lisäksi voi myös muokata sitä kuinka monta avainsanaa listataan taulukossa.

Keskustele ja kysy

 • Timo Leiniö sanoo:

  Käsittääkseni avainsanalistalla artikkelin lopussa on varsin pieni merkitys Googlen näkyvyyteen. Itse asiassa jos määrittelet monia avainsanoja yhteen artikkeliin, se voi vaikuttaa jopa negatiivisesti näkyvyyteen, koska jokainen avainsana on linkki avainsanalistaus näkymään. Tässä vielä linkki artikkeliin, jossa asiasta kerrotaan https://yoast.com/tagging-posts-properly-for-users-and-seo/ (englanniksi).

 • kertokaa_totuus sanoo:

  Oliko se niin, että jos asetuksissa on esim. 20 avainsanaa per sivu, ja sinulla on kuitenkin arkistossa yhteensä 200 erilaista avainsanaa, niin ainoastaan ne 20 avainsanaa näytetään kussakin sivussa jotka ovat määrällisesti eniten käytössä eri sivuilla?

  Thanks ja tänks!

  • Timo Leiniö sanoo:

   Jos tarkoitat avainsana-vimpainta niin siinä näytetään vain suosituimmat avainsanat, ei kaikkia.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *