WordPress näyttää oletuksena sivujen ja artikkelien otsikot. Joskus saattaa kuitenkin tulla vastaan tilanne, jolloin otsikon ei haluta näkyvän. Seuraavassa käymme läpi, miten otsikon piilotus onnistuu helposti ilman koodaustaitoja.

Otsikon poisto yksittäisiltä sivuilta tai artikkeleilta onnistuu helpoiten asentamalla Hide Title lisäosa. Lisäosan aktivoinnin jälkeen lisäosa lisää sivun ja artikkelin muokkausnäkymään vaihtoehdon, jonka avulla otsikon saa poistettua näkyvistä.

hide-title

Kun Hide the title on singular page views kohdan ruksittaa, otsaketta ei näytetä tallennuksen jälkeen kyseisessä sivussa tai artikkelissa.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Jaakko H sanoo:

  Miten poistaa sivuston otsikko kun käytössä on WordPress 5.5.3?

  • Timo Leiniö sanoo:

   Kokeilin artikkelissa olevaa lisäosaa uusimmalla 5.5.3 versiolla ja sain otsikon edelleen poistettua (twentytwenty teemalla). Mikä teema on käytössä?

 • Sini sanoo:

  Hei! Osaan välttävästi käyttää wordPressiäni. Koko blogi maailma ja termistö on uutta.
  Minulla on teemana Illustratr ilmaisversio. Enkö saa siihen lisäosia? En löydä edes koko ikonia (pistoke) jonka alta lisäosien pitäisi löytyä. Haluaisin piilotta sivujen otsikot niin että ne kuitenkin ovat paikoillaan valikossa. Osaatko auttaa?

 • wpopas sanoo:

  Kiitos kommentistasi. Olet oikeassa ettei lisäosaan ole tullut reiluun kuuteen kuukauteen päivitystä, mutta toisaalta lisäosan toiminnallisuus on hyvin yksinkertainen ja se ajaa asiansa myös uusimmalla WordPressillä (3.5.1). Lisäosan sivuilla http://wordpress.org/plugins/hide-title/ on kuitenkin yhteensopivuus kohdassa vihreä valo 3.5.1 version kohdalla, joten myös muut käyttäjät ovat todenneet lisäosan toimivan uusimmalla WordPress-versiolla.

  Minä satun olemaan myös viimeisin henkilö tällä hetkellä joka tukifoorumille on laittanut uuden pyynnön ja silloin kehittäjä ainakin vastasi muutamassa päivässä kehitysehdotukseeni. Voit nähdä lähettämäni viestin http://wordpress.org/support/topic/translation-of-the-plugin

  Se että tukifoorumin kohdalla lukee ”0 of 2 support threads in the last two months have been resolved.” ei myöskään kerro ihan kaikkea, jos tukipyyntöjä katselee, kehittäjä on kyllä pyyntöihin vastannut, mutta niitä pyyntöjä ei ole merkattu ratkaistuiksi.

 • Håkan sanoo:

  Hide title on hyvä esimerkki plugarista jota en oikein itse suosittelisi: ei päivitystä puoleen vuoteen, ei vastauksia support kanavilla, ei testattu viimeisimmän WPn kanssa. Normaalisti sellaiset plugarin tuntomerkit jotka tarkoittavat: älä ota käytöön.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *