Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

 • Kuinka kirjautua sisään käyttäen sivulla olevaa linkkiä?
 • Kuinka kirjautua sisään, jos linkkiä ei sivuilta löydy?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi, kuinka WordPressin ylläpitoon kirjaudutaan.

Ylläpitoon voi päästä muutamaa polkua pitkin. Riippuen siitä, miten sivusto on tehty, on mahdollista, että linkki ylläpitoon löytyy sivupalkista tai jostakin muusta osasta sivustoa.

Kirjaudu sisään linkkiä klikkaamalla pääsemme kirjautumislomakkeelle, johon voi syöttää käyttäjänimen ja salasanan.

Jos linkkiä ei löydy ollenkaan sivustolta, tällöin ylläpitoon pääsee yleensä kun kirjoittaa selaimen osoitepalkkiin juuriverkkotunnuksen perään /wp-admin/.

Wp-admin on ylläpidon oletusosoite. On mahdollista, että ylläpito toimii myös jossakin muussa osoitteessa. Tällöin osoite kannattaa kysyä sivuston tehneeltä taholta.

Kirjautumisen ohessa on myös muista minut toiminnallisuus, jonka ruksittamalla WordPress muistaa seuraavalla kerralla automaattisesti kirjautumisen.

Keskustele ja kysy

 • Hanna sanoo:

  Entä jos tuo /wp-admin/ ei toimi? Siis on toiminut aiemmin mutta yllättäen on lakannut toimimasta. Olen itse sivuston ylläpitäjä, joten mitään muutoksia ei pitäisi olla tehtynä.

  • Timo Leiniö sanoo:

   Mitä tällä hetkellä tapahtuu kun menet /wp-admin/ osoitteeseen? Tuleeko 404 sivua ei löydy vai jotain muuta? Entä jos yrität mennä /wp-login.php osoitteeseen, mitä silloin tapahtuu?

   Jos mitään ei ole tehty niin mieleen tulee, että josko WordPressin automaattipäivitys olisi sitten jotenkin osittain epäonnistunut. Toimiiko sivusto oikein kirjautumattomana? Yksi vaihtoehto on myös se, että joku on hakkeroinut sivuston ja päässyt tekemään palvelimelle pahojaan.

   Yksi vaihtoehto on yrittää palauttaa sivustoa varmuuskopiosta ja katsoa auttaako

   • Hanna sanoo:

    Kiitos kun vastasit!

    Saan Safarilta virheviestin
    ”Safari ei voi avata sivua. Liian monta uudelleen ohjausta avattaessa sivua xxxxx. Tämä saattaa tapahtua avattaessa sivua, joka on uudelleen ohjattu avaamaan sivu, joka on puolestaan ohjattu avaamaan alkuperäinen sivu.”

    Toinen mitä olen nähnyt on ”oh snap, seems like there is nothing here”, virheviesti omalla sivulla.

    Mutta aiemmin olen sivustoani selatessa nähnyt yläpalkissa option kirjautua sisään, nyt sitä ei ole, aivan kuin olisin normiselaaja.

    Sivusto toimii oikein kirjautumattomana.

    Varmuuskopio?!? Enhän minä sellaista ole osannut tehdä.

   • Timo Leiniö sanoo:

    Vaikuttaa siltä, että admin osoite ohjaa loputtomasti uudelleen takaisin samalle sivulle joka sitten johtaa siihen, ettei sivu avaudu. Syitä voi olla monia. Tässä artikkelissa muutamia vaihtoehtoja joita voi kokeilla https://www.hostinger.com/tutorials/fix-wordpress-login-redirect-loop

    Kannattaa selvittää hosting-yritykseltä varmuuskopioista. Yleensä halpoihinkin webhotelleihin kuuluu varmuuskopiointi. Tosin sen palautus saattaa jotain maksaa. Mikäli hosting-yritys ei ota varmuuskopioita, suosittelen siirtymään johonkin toiseen webhotelliin kuten Zoner, WP-palvelu tai Shellit.

 • wpopas sanoo:

  Kiitos! Kuten sanoit, myös pelkällä admin termillä pääsee kirjautumisnäkymään.

 • samikeijonen sanoo:

  Onneksi olkoon uusista sivuista!

  P.S. Koska tykkään viisastella, niin myös linkki esimerkkisivu.fi/admin toimii kirjautumiseen.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *