WordPress 3.8 Parker on julkaistu. Reilu kuukausi takaperin julkaistussa versiossa 3.7 tuli mukana muutoksia, jotka eivät erityisemmin käyttäjille näkyneet. WordPress 3.8 kanssa tilanne on lähes päinvastainen, sillä päivitys tuo mukanaan useita näkyviä muutoksia ylläpitoon.

Ylläpidon käyttöliittymä

Kävin jo aiemmin läpi MP6-lisäosan, jolla ylläpidon käyttöliittymän sai muutettua flat design -tyyliseksi. Tämä lisäosa on nyt löytänyt tiensä osaksi WordPressin ydintä. Ei siis kannata pelästyä kun päivityksen on suorittanut, vaikka ylläpidon ulkoasu muuttuukin. Valikot pysyvät samanlaisina, ainoastaan ulkoasu vaihtuu. Käyttäjä pystyy vaihtamaan ylläpidon väriteemaa oman profiilin asetuksista. Värivaihtoehtoja on useita.

yllapito-uusi-ulkoasu

Uusi oletusteema Twenty Fourteen

Päivityksen myötä uusissa WordPress-asennuksissa oletusteemana on jatkossa Twenty Fourteen -teema. Teema on hyvin erilainen verrattuna edelliseen oletusteemaan. Uusi teema on tarkoitettu sivustoille, jotka julkaisevat uutisia ja ajankohtaisia asioita. Teema hyödyntää artikkelikuvia. Teema on responsiivinen, joten se toimii myös mobiililaitteissa.

twenty-fourteen

Ohjausnäkymä

Ohjausnäkymässä käytettäviä vimpaimia on karsittu. Tämän muutoksen tarkoitus on ollut yksinkertaistaa ohjausnäkymää. Vimpaimia on päivityksen jälkeen vain viisi entisen yhdeksän sijaan.

uusi-ohjausnakyma

Teemojen hallinta

Teemojen hallinta näkymää (Ulkoasu > Teemat) on myös pyritty muuttamaan niin että se on yksinkertaisempi kuin aikaisemmin. Nyt teemoista listataan vain kuva. Teeman lisätiedot saa näkyvillä klikkaamalla teeman kuvaa.

uusi-teemat-osio

Vimpaimien hallinta

Myös vimpaimien hallintanäkymää (Ulkoasu > Vimpaimet) on muutettu. Jatkossa vimpaimia voi raahauksen lisäksi lisätä kun klikkaa vimpainta ja valitsee mihin sivupalkkiin sen sijoittaa. Tämä auttaa ongelmaan, jolloin sivupalkkeja on paljon ja raahaaminen saattaa olla hankalaa.

uusi-vimpaimet-osio

Tämän päivityksen myötä myös video-opas tullaan päivittämään ajan tasalle kokonaisuudessaan lähiaikoina. Ilmoitamme, kun uudet videot ovat nähtävillä.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *