GitHubin avulla lähdekoodien versionhallinta on helppoa. Github tarjoaa myös mahdollisuuden luoda koodipätkiä (gist), joita voi upottaa omille verkkosivuille. WP-Oppaan koodiesimerkit on upotettu tällä tavalla. Tällä kertaa katsomme, miten Githubin koodiesimerkit saa upotettua WordPress-sivuille.

Github

Githubiin voi luoda oman tunnuksen menemällä osoitteeseen github.com. Gistien luonti onnistuu osoitteessa gist.github.com.

Riittää, että koodiesimerkkiin antaa kuvauksen, koodipätkän ja tiedostonimen.

gist

Koodi voi olla salainen tai julkinen.

gist2

Salainen koodi ei näy hakukoneille, mutta suoralla osoitteella siihen pääsee käsiksi kuka tahansa.

Koodipätkiä pystyy luomaan myös ilman GitHub-tunnusta, mutta jos esimerkkejä tulee paljon, tällöin ne kannattaa kerätä käyttäjätunnuksen alle, jotta ne löytää helposti jatkossakin.

Upottaminen

Esimerkkien upottamista varten pitää asentaa Embed Github Gist -lisäosa. Asennuksen jälkeen koodiesimerkin voi upottaa käyttämällä gist-lyhytkoodia.

gist-upotus

Lyhytkoodi vaatii gistin id-tunnisteen. Tämän näet helpoiten koodiesimerkin osoitteesta, kun sen on luonut. Esimerkiksi osoitteesta https://gist.github.com/wpopas/6062171 näkee heti, että tunniste on 6062171.

Julkisella puolella koodiesimerkki näyttää seuraavanlaiselta:

gist-upotus-julkinen

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *