Itse suosittelen verkkosivujen kehittämistä paikallisella koneella tai testiympäristössä ennen niiden julkaisua. Joskus saattaa olla kuitenkin helpompaa viedä sivusto tuotantopalvelimelle ja tehdä lopulliset pienet viilaukset siellä ennen julkaisua. Tällä kertaa katsomme, miten tuotannossa voi näyttää väliaikaisen ilmoitussivun samalla kun varsinaista sivua voi ylläpitotunnuksilla säätää kohdilleen.

Väliaikainen etusivu

Väliaikaisen etusivun saamme luotua YITH Maintenance Mode -lisäosalla. Lisäosa näyttää sivukävijöille yhden ja saman sivun, jossa voi ilmoittaa esimerkiksi että sivustoa ollaan rakentamassa. Lisäosan asetukset löytyvät aktivoinnin jälkeen osioista Ulkoasu > Maintenance Mode.

yith-asetukset

Lisäosa tarjoaa neljä erilaista teema vaihtoehtoa sivulle. Tämän lisäksi on mahdollista tehdä itse kokonaan oma sivupohja. Oletusteemoja pystyy muokkaamaan runsaasti. Voit vaihtaa teemojen taustavärejä, fonttikokoja, logoja sekä tietysti tekstiä. Tämän lisäksi voit valita näytätkö sivulla uutiskirjeen tilauslomaketta tai sosiaalisen median ikoneita.

yith-esimerkki

Varsinaisten sivujen muokkaus

Sisäänkirjautunut ylläpitäjä pystyy muokkaamaan sivustoa normaalisti. YITH Maintenance Mode -lisäosan asetuksissa voi määrittää minkätasoiset käyttäjäroolit näkevät oikean sivuston kirjautuessaan sisään. Voit siis muokata sivua rauhassa ilman että kukaan pääsee sisältöä vielä näkemään.

Lopullisen sivuston saa julkaistua kun ottaa lisäosan asetuksista sen pois käytöstä. Lisäosan voi tämän jälkeen myös poistaa ellei näe sille tarvetta jatkossa.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Viltsu sanoo:

  Hei, tämä artikkeli sai mijnutkin miettimään sopivaa tapaa toteuttaa muutoksia. Sivuni (tai okeastaan vaimon firman sivut) ovat pienimuotoiset joten isoja muutoksiakaan ei ole näköpiirissä. Sivut ovat weppihotellin serverillä. Kehitystä ja kokeilua varten olisi hienoa saada tehtyä omalle koneelle testiympäristö. Miten sen saisi luotua?

 • Sami Niemi sanoo:

  Vaikuttaa kätevältä lisäosalta. Mietin kuitenkin sellaista tilannetta, että sivustolle on luomassa jotain uutta toiminnallisuutta, jossa lisätään joku uusi sivu ja uusia tietotyyppejä… ja halutaan että sivuston vanha sisältö olisi edelleen käytettävissä, mutta uusi toiminnallisuus halutaan riliisata vasta, kun sitä on ensin hieman testailtu. Tämä lisäosa kuitenkin käsittääkseni laittaa koko sivuston maintenace -tilaan, eikä ole mahdollista sulkea vain osaa sivustosta, jos ymmärstin oikein? Olisiko vinkkejä tällaiseen tarpeeseen?

  • Timo Leiniö sanoo:

   Lisäosa tosiaan piilottaa kaiken muun sisällön. Tämä soveltuu hyvin siis juuri sivustojen julkaisuun.

   Jos sivustolle pitää julkaisun jälkeen tehdä suuria muutoksia, silloin ne kannattaa tehdä jossakin testiympäristössä (esim. oma kone) ja viedä tuotantoon sitten kun ne on valmiiksi testattu. Se että tuotannossa rakennetaan suoraan jotain uutta on ennen pitkään tie siihen että sivusto hajoaa kesken kaiken.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *