Kun WordPressin vimpaimia muokkaa, niiden muutoksia ei voi esikatsella vaan muutokset menevät julki heti kun vimpaimen tallentaa. Tällä kertaa käymme läpi lisäosan, jonka avulla vimpaimia ja niiden sisältöä voi oikeasti esikatsella ennen kuin ne tallentaa.

Esikatselun saamista varten pitää asentaa Widget Customizer -lisäosa. Widget Customizer mahdollistaa vimpaimien muokkauksen teemamuokkaimessa.

Kun vimpaimet osioon menee lisäosan aktivoinnin jälkeen, siellä näkee ilmoitukset siitä, että vimpaimia voi muokata myös teemamuokkaimessa. Vimpaimia pääsee muokkaamaan uudessa näkymässä klikkaamalla ilmoituksessa olevaa linkkiä.

widget-customizer-ilmoitus

Teemamuokkaimessa pystyy oletuksena muokkaamaan ja esikatselemaan teemaan liittyviä muutoksia. Widget Customizerin myötä myös vimpaimet hyödyntävät tätä näkymää.

widget-customizer-muokkaus

Jokainen sivupalkki on listattu muokkaimen vasemmassa laidassa. Sivupalkkiin voi myös lisätä vimpaimia.

widget-customizer-uusi-vimpain

Vimpaimien asetuksia voi muokata ja vimpaimia voi myös poistaa. Vimpaimen muutokset tulevat näkyviin oikealla olevaan esikatselutilaan kun painaa vimpaimen kohdalta Update. Julkiselle puolelle vimpaimien muutokset tulevat voimaan vasta kun painaa Tallenna & julkaise.

widget-customizer-tallenna-julkaise

Widget Customizer on tällä hetkellä vielä varsin vilkkaan kehityksen alla, joten lisäosaan on odotettavissa muutoksia ja parannuksia. On myös mahdollista, että lisäosa tulee osaksi WordPressin ydintä lähiaikoina, jolloin se olisi heti kaikkien käytettävissä WordPressissä.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *