Kävimme aikaisemmassa artikkelissa läpi kuinka kopioit sivun tai artikkelin WordPressissä. Samassa lisäosassa eli Duplicate Post -lisäosassa on eräs todella hyödyllinen toiminto niin artikkelia kuin sivua uudelleenkirjoittaville.

Normaalisti kun alat muokkaamaan artikkelia tai sivua niin kyseiset muokkaukset on tehtävä samalta istumalta. Voit tietty myös laittaa muokkaamasi sivun tai artikkelin luonnos tilaan mutta silloin se ei ole enää näkyvissä julkisesti muille.

Tässä uudelleenkirjoita ja uudelleenjulkaise ominaisuus auttaa! Käytännössä kyseinen ominaisuus ottaa aikaisemmin luomastasi sivusta tai artikkelista kopion, johon voit tehdä muutoksia omaan tahtiisi. Aikaisemmin luomasi sivu tai artikkeli pysyy silti julkisella puolella siihen asti, että päätät uudelleen julkaista sen.

Kun julkaiset tämän muokatun version sivusta tai artikkelistasi. Kyseinen ominaisuus korvaa sen aikaisemmin luodun version kyseisestä sivusta tai artikkelista kaikkinensa. Mikä parhainta, myös URL-osoite säilyy samalla mikä se kyseisellä artikkelilla tai sivulla oli aikaisemmin.

Voit myös käyttää tätä kyseistä ominaisuutta esim. Kampanjoiden luontiin. Sanotaan, että kampanja alkaa juuri klo: 23:59 ja sinun tulisi manuaalisesti käydä vaihtamassa oikea sivu päälle. Mitäpä jos hyödynnät WordPressin sisäänrakennettua artikkelien ajastusta kuin myös tätä ominaisuutta ja korvaat sisällön juuri oikeaan aikaan?

Duplicate Post – Uudelleenkirjoita ja uudelleenjulkaisun käyttäminen

Kun Duplicate Postin asentaa ja aktivoi, asetukset-osion alle ilmestyy uusi Duplicate Post kohta.

Näissä asetuksissa voi säätää, mitä tietoa kopioinnin yhteydessä kopioidaan. Oletusasetukset ovat yleensä ihan hyvät, mutta niitä voi vaihtaa jos itse niin haluaa.

Artikkelin tai sivun uudelleenkirjoitus onnistuu listaussivulla tai kyseisen artikkelin/sivun muokkausnäkymässä. Listaussivulle on ilmestynyt uudsi uudelleenkirjoita ja uudelleenjulkaise vaihtoehto. Tätä painamalla sivun ja artikkelin kopiointi uudelleenjulkaisuun onnistuu napin painalluksella.

Myös muokkaustilasta löytyy Rewrite & Republish valinta jota voit käyttää myöskin.

Tämän jälkeen voit tehdä tarvittavat muokkaukset kyseiseen sivuun tai artikkeliin ja ajastaa sen korvaamaan alkuperäisen sivun/artikkelin haluamaasi aikaan joko samantien tai tulevaisuudessa.

Hox. Muista testata ajastamista etukäteen ennen käyttämistä mm. Isoihin kampanjoihin. Jos, kyseinen artikkeli / sivu ei tule näkyviin oikeaan aikaan voi kyseessä olla Croni joka ei toiminut oikeaan aikaan tai sivu on jäänyt kiinni välimuistiin.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *