Netti on pullollaan palveluita, joissa on mielenkiintoista sisältöä. Kuvat ja videot ovat erityisesti materiaalia, jota monesti haluaisi upottaa omaan sivustoon tai blogiin. WordPress tarjoaa kuvien ja videoiden upotuksen monista ulkoisista palveluista oletuksena ilman mitään lisäosia.

Kuinka upottaminen onnistuu?

Upottaminen on hyvin yksinkertaista. Riittää kun artikkelin tai sivun sisältökenttään kopioi upotettavan median osoitteen. Oleellista on se, että osoite ei ole linkki ja se on omalla rivillään.

Alla esimerkki Youtube-videon upotuksesta.

upotus-esimerkki

Ja tältä se näyttää julkisella puolella.

upotus-esimerkki-julkinen

Jos upotuksen haluaa tehdä samalla rivillä jonkin muun sisällön kanssa, tällöin pitää käyttää embed-lyhytkoodia. Esimerkiksi Instagram-kuvan upotus.

upotus-esimerkki-embed

Ja julkisella puolella upotus näyttää tältä.

upotus-esimerkki-embed-julkinen

 

Tuetut palvelut

Ajan tasaisin lista tuetuista palveluista löytyy WordPressin Codexista. Tällä hetkellä tuettujen listalla on hyvin suosittuja palveluita, kuten Youtube, Vimeo, Instagram, SlideShare ja Twitter.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.