Netti on pullollaan palveluita, joissa on mielenkiintoista sisältöä. Kuvat ja videot ovat erityisesti materiaalia, jota monesti haluaisi upottaa omaan sivustoon tai blogiin. WordPress tarjoaa kuvien ja videoiden upotuksen monista ulkoisista palveluista oletuksena ilman mitään lisäosia.

Kuinka upottaminen onnistuu?

Upottaminen on hyvin yksinkertaista. Voit käyttää joko WordPressin ennaltamääritettyjä lohkoja kuten YouTube lohkoa, Mukautettu html lohkoa tai voit myös liittää URL-osoitteen sisältökenttään ja kyseinen sisältö muutetaan automaattiseksi upotetuksi sisällöksi. Tässä artikkelissa käymme läpi kuinka lisäät YouTube videon käyttäen YouTube lohkoa. Kuin myös käymme läpi kuinka voit lisätä esim. Yrityksen tai vaikkapa puiston kartan Google Mapsista osaksi omaa sivustoasi.

Näin upotat YouTube videon WordPressiin – YouTube lohkoa käyttäen

Ensimmäisenä sinun tulee navigoida YouTubessa sen videon sivulle minkä haluat upottaa sivustollesi. Tämän jälkeen klikkaa ”Jaa” näppäintä.
Klikkaa seuraavaksi ”Kopioi” linkkiä.
Klikkaa + ikonia WordPressissä lisätäksesi uuden lohkon.
Valitse YouTube-lohko
Lisää haluamasi Youtube-videon URL-osoite kenttään.
Video lisätty onnistuneesti.

Näin upotat Google kartan WordPressiin – HTML lohkoa käyttäen

Ensimmäisenä sinun tulee etsiä Google Mapsista kyseinen yritys, paikkakunta tai vaikkapa puisto minkäa haluat upottaa sivustollesi. Klikkaa seuraavaksi ”Jaa” painiketta.
Tämän jälkeen klikataan ”Upota kartta” ja ”Kopioi html”.
Klikkaa + ikonia WordPressissä lisätäksesi uuden lohkon.
Valitse ”Mukautettu HTML” lohko.
Liitä Google Mapsista kopioimasi HTML-koodi kenttään.
Klikkaa ”esikatsele” niin näet miltä upotus näyttää sivuillasi.

Hyvä tietää Mukautettu HTML-lohkosta

Mukautetun HTML-lohkon avulla voit lisätä upotettua sisältöä todella monesta palvelusta suoraan. Yleensä ”Jaa” tai ”Share” painikkeen alla on osio, josta voit suoraan napata koodinpätkän, joka toimii hyvin WordPressissä.

Tuetut palvelut

Ajan tasaisin lista tuetuista palveluista löytyy WordPressin Codexista. Tällä hetkellä tuettujen listalla on hyvin suosittuja palveluita, kuten Youtube, Vimeo, Facebook, SlideShare ja Twitter.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *