WordPressin sivuihin ja artikkeleihin voi upottaa sisältöä monista eri palveluista. Olen aiemmin käynyt läpi, miten upottaa videoita ja kuvia ulkoisista palveluista. Tällä kertaa käyn läpi, miten Google Maps -karttojen upottaminen onnistuu WordPressiin.

Kartan upottaminen on suositeltavaa yleensä vähintään yhteydenottosivulle, jos esimerkiksi yrityksellä on toimistopiste, johon voi tulla käymään. Tämän lisäksi tapahtumatyyppisiin ilmoituksiin on hyvä upottaa tapahtumapaikan kartta. Tällä tavoin paikalle haluavat näkevät heti sen, mihin mennä.

MapPress

Karttojen upottamiseen käytämme MapPress Easy Google Maps -lisäosaa. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen ylläpitoon ilmestyy uusi MapPress-osio. Tässä osiossa voi määrittää lisäosan asetukset. Asetuksia on monia. Muun muassa seuraavia asioita voi säätää:

 • Millä sisältötyypeillä MapPressin työkalut näkyvät (artikkelit / sivut)
 • Mitä eri valitsimia kartalla näytetään (esim. karttatyypit, lähennä/loitonna, liikennetiedot, pyöräreitit jne).
 • Kartan ulkoasua (reunat, sijoittelu)
 • Kartan kokovaihtoehdot.

mappress

Kartan lisäys

Kun asetukset on muokannut halutunlaiseksi, tämän jälkeen on aika siirtyä artikkeliin tai sivuun, johon kartan haluaa lisätä. Muokkausnäkymässä on nyt uusi MapPress-osio, jossa voi luoda vapaasti niin monta karttaa ja karttapistettä kuin haluaa.

mappress-artikkeli

Kartalle voi määrittää otsakkeen, koon ja osoitteen. Kun nämä on määritetty kartan voi tallentaa.

mappress-esimerkki

Tallennuksen jälkeen kartan voi lisätä sisältöeditoriin Liitä merkintään -linkistä.

mappress-lisaa-merkinta

Tämä lisää sisältöeditoriin lyhytkoodin. Lyhytkoodin voi tarpeen mukaan siirtää editorissa haluttuun kohtaan.

mappress-lyhytkoodi

Tämän jälkeen esikatselulla voi tarkastella, että kartta näkyy oikein.

mappress-julkinen-esimerkki

Lisäosasta löytyy myös maksullinen pro-versio, joka tarjoaa lisäksi muun muassa vimpaimen, jolla karttoja voi lisätä sivupalkkiin. Tarkemmat lisätiedot pro-versiosta löytyy lisäosan omilta kotisivuilta.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Sakari Paukkunen sanoo:

  Pitääkö MapPress- lisäosasta olla maksullinen Pro- versio, että sivulle voi laittaa kartan?

  • Niko Vittaniemi sanoo:

   Hei Sakari ja kiitos kommentista. Ilmainen versio on kyllä yleensä ihan riittävä mutta Googlen puolelta on hiljakkoin tullut vaatimuksia että sovellus on pakko luoda ja tähän taakse tulee laittaa myös luottokortti. Heillä on myös tietyt rajoitukset kuinka monta kutsua kyseiseen sovellukseen saa olla. Jos tarkoituksesi on lisätä vain yksittäinen paikka niin suosittelisin ennemmin käyttämään ”upotusta” suoraan Google Mapsista johon kävin ohjeistuksen juuri päivittämässä tänne.: https://wpopas.fi/kuinka-upotat-videoita-kuvia-ja-google-karttoja-wordpressiin/

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *