WordPressin seuraava versio on jo kulman takana. Versio 3.6 tuo kasan uudistuksia WordPressiin. Uuden version lopullinen julkaisupäivä ei vielä ole selvillä. Alkuperäinen julkaisupäivä oli toukokuun 20. päivä, mutta tähän ei ylletty. Tämän jälkeen uutta päivämäärää ei ole vielä asetettu. Seuraavassa käymme läpi uuden version suurimmat muutokset.

Uusi oletusteema Twenty Thirteen

WordPressin mukana tulee oletusteema. Tätä teemaa on tasaisin välein uusittu. Versio 3.6 tuo mukanaan uuden Twenty Thirteen teeman. Teema on värikäs ja se on selvästi tehty bloggaamista varten. Oletuksena kaikki vimpaimet menevät sivun alatunnisteeseen eikä sivupalkkia ole ollenkaan. Sivupalkki on toki mahdollista määritellä, jos niin haluaa. Teema on responsiivinen, joten se toimii myös mobiililaitteilla.

Twenty Thirteen

Artikkelilukitus

Uuden version mukana tulee artikkelin lukitus toiminnallisuus. Jos menee artikkeliin, jota joku toinen on jo parhaillaan muokkaamassa, tällöin järjestelmä ilmoittaa, että artikkeli on lukittu. Jos käyttäjällä on tarpeeksi oikeuksia, hän voi silti alkaa muokata artikkelia. Tässä tapauksessa alkuperäinen muokkaaja lukitaan ulos artikkelista, niin etteivät molemmat muokkaa samaa artikkelia yhtä aikaa. Tästä ominaisuudesta on hyötyä vain jos sivustolla on useita kirjoittajia.

lukitus

Artikkeliversioiden vertailu

Artikkeliversioiden vertailua on muutettu jonkin verran. Revisioita voi vaihtaa helposti vierityspalkilla.

vertailu

Valikot

Valikot osio on saanut päivityksen myötä pienen kasvojen kohotuksen. Valikkojen rakentaminen on jatkossa selkeämpää kun sivujen, linkkien ja kategorioiden lisäys on laitettu omiin välilehtiinsä niin, että ne voivat olla auki vain yksi kerrallaan.

Valikot

Automaattinen tallennus

Artikkelien ja sivujen tallennusta on muutettu uuteen versioon. Tallennusta on pyritty viemään yhä enemmän siihen muotoon, ettei koskaan jo kirjoitettua sisältöä menettäisi. Ei edes vaikka istunto katkeaisi tai internet-yhteys katkeaisi. Uusi versio käyttää hyödykseen niin sanottua local storage ominaisuutta, joka tallentaa tiedot paikalliselle koneelle jos esimerkiksi internet-yhteys katkeaa yhtäkkiä.

Näiden muutosten lisäksi päivityksessä on toki mukana iso kasa pieniä korjauksia ja muokkauksia.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *