WordPress 4.0 ”Benny” on julkaistu. Uusi versio tuo mukanaan parannuksia olemassa oleviin toiminnallisuuksiin. Muutoksia on tehty muun muassa mediakirjastoon, upotuksien lisäämiseen, sisältöeditoriin ja lisäosien hakuun.

Lisäosien haku

Lisäosien haku- ja asennusosio tarjoaa jatkossa paremmat tiedot lisäosista. Nyt lisäosista näkee kaikki oleelliset tiedot suoraan WordPressissä.

lisaosien-haku

Lisäosan tarkat tiedot näkee Lisää tietoja linkistä.

Upotukset sisältöeditorissa

Upotukset näkyvät jatkossa sisältöeditorissa suoraan oikein. Videoupotukset voi jopa käynnistää editoitaessa.

upotus-sisaltoeditorissa

Sisältöeditori

Sisältöeditoriin ei tule enää omaa skrollipalkkia vaan kenttä mukautuu sen mukaan kuinka paljon sisältöä editorissa on. Tämä helpottaa pitkien postauksien editointia. Aiemmin sivulla saattoi olla kaksi pystypalkkia (editori ja koko sivu), jonka takia editointi saattoi ajottain olla hankalaa. Tämän lisäksi editorin työkalupalkki ja median lisäysnappi pysyvät koko aika yläreunassa näkyvissä.

sisaltoeditori-tyokalupalkki

Mediakirjasto

Mediakirjaston päänäkymässä kuvat listataan jatkossa ruudukossa. Kuvaa klikkaamalla näkee kuvan tarkemmat tiedot. Kuvia ladataan lisää aina sitä mukaa kun käyttäjä kelaa sivua alaspäin (ns. infinite scrolling).

uusi-mediakirjasto

Kirjoittaja WP-opas ja WPWoofi yhteisö

Me ollaan Suomen suurin WordPressiin ja WooCommerceen erikoistunut Facebook-ryhmä joka käyttää WordPressiä ja WooCommercea bisnekseen päivittäin. Tule mukaan WPWoofin - Facebook-ryhmään. Ylläpidämme ja päivitämme myös WP-oppaan hyödyllisiä artikkeleita.

Keskustele ja kysy

  • Tuomas Kuhalainen sanoo:

    WordPressin uusin versio oli artikkelien muokkausnäkymän uudistuksien kannalta erittäin tärkeä. Median lisääminen ja muokkaaminen helpottui entisestään.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *