Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

  • Kuinka luot valikon?
  • Kuinka lisäät linkkejä valikkoon?
  • Kuinka otat valikon käyttöön?
  • Kuinka poistat valikon?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi valikot. Valikot löytyvät ulkoasu osion alta.

Valikko-osiossa voi luoda erilaisia valikoita ja linkkilistoja. Valikolle voi antaa nimen. Valikkoon voi luoda linkkejä monella tapaa. Linkin voi suoraan valita sivuista, artikkeleista, kategorioista tai avainsanoista. Tämän lisäksi linkit kohdassa voi määrittää täysin vapaasti linkin osoitteen.

Kun linkin on valinnut sen voi lisätä valikkoon.

Valikon elementtejä voi raahata vapaasti edestakaisin. Valikosta voi myös tehdä monitasoisen.

Kun klikkaa elementin oikeassa laidassa olevaa nuolta, pääsee näkemään tarkemmat asetukset kyseiselle linkille. Oletuksena valikkoteksti on sivun tai artikkelin otsake, mutta sen voi muuttaa tässä näkymässä. Title attribuutti näytetään tooltippinä kun linkin päälle osuu. Tämän lisäksi voi valita avataanko linkki samaan vai uuteen välilehteen. Linkille voi myös määrittää CSS-luokan. Tämä on tarpeellista vain jos koodillisesti on tarkoitus tehdä jotakin muotoiluja kyseiselle linkille.

Linkkisuhde kenttään voi määrittää linkin suhteen, mutta tätä toiminnallisuutta ei nykyään taida käyttää oikeastaan kukaan, joten sen voi myös jättää tyhjäksi. Linkille voi myös asettaa kuvaustekstin, mutta tätä ei välttämättä käytetä missään.

Linkin voi myös poistaa valikosta.

Näyttöasetuksista voi määrittää mitä elementtejä sivulla näytetään.

Uudet ylimmän tason sivut voidaan lisätä automaattisesti valikkoon, jos niin halutaan. Tämän lisäksi voi valita missä valikkoa käytetään. Tässä tapauksessa laitamme tehdyn valikon päävalikoksi.

Nyt kun menemme julkiselle puolelle, näemme, että valikko on muuttunut siihen, miten määritimme sen.

Valikkojen määrää ei ole mitenkään rajoitettu. Valikkoja pystyy näyttämään helposti myös sivupalkeissa Mukautettu valikko vimpaimella.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *