WordPressin uusin versio 4.2 ”Powell” julkaistiin viime viikon torstaina 23.4. Kyseessä on vuoden 2015 ensimmäinen isompi (major) päivitys WordPressiin. Tällä erää muutokset eivät ole erityisen maata mullistavia. Käydään tarkemmin läpi päivityksen mukana tulleet muutokset.

Lisäosien päivittäminen

Lisäosan päivittäminen lisäosalistaus sivulla on jatkossa nopeampaa. Kun lisäosan päivitystä painaa, käyttäjää ei ohjata enää omalle sivulle, jossa päivityksen edistymisen näkee vaan käyttäjä pysyy lisäosalistauksessa. Tämän myötä pystyy hyppäämään heti seuraavaan lisäosaan ilman että tarvitsee sivuja latailla välissä uudestaan.

Lisää upotuksia

WordPress tukee kymmeniä erilaisia upotuksia ja 4.2 päivityksen mukana niitä tulee muutama lisää. Jatkossa upotuksia voi tehdä Tumblr ja Kickstarter palveluista. Upottamista varten riittää, että sisältöeditoriin kopioi upotettavan sisällön osoitteen. Tämän jälkeen se muutetaan automaattisesti upotukseksi.

Teeman mukautus

Teeman vaihtaminen mukauta-osiossa on jatkossa helpompaa, sillä teeman voi vaihtaa suoraan ilman että menee Ulkoasu > Teemat osioon.

Emoji-kuvakkeiden tuki

WordPress tukee jatkossa Emoji-kuvakkeita. Lisää tietoa Emoji aiheesta löydät Codexista. Suuri osa alustoista ja laitteista tukee nykyään Emoji-kuvakkeita. Kuvake tuen myötä WordPress tukee natiivisti kiinalaisia, japanilaisia ja korelaisia kirjaimia. ☺️

Julkaise tämä -toiminto

Työkalut osion julkaise tämä -toiminto on saanut päivityksen. Kyseessä on sovelluskirjanmerkki, jonka voi tallentaa oman selaimen kirjanmerkkeihin. Kirjanmerkin avulla pystyy helposti jakamaan sisältöä jostakin muusta sivustosta omaan WordPress-sivustoon.

Näiden lisäksi pienempiä muutoksia on tehty kasapäin. Tarkemman listan löydät Codexista.

Suosittelen kaikkia päivittämään WordPressin ajan tasalle. WordPressistä julkaistiin eilen haavoittuvuus, joka on jo korjattu uusimmassa 4.2.1 versiossa.

Kirjoittaja WP-opas ja WPWoofi yhteisö

Me ollaan Suomen suurin WordPressiin ja WooCommerceen erikoistunut Facebook-ryhmä joka käyttää WordPressiä ja WooCommercea bisnekseen päivittäin. Tule mukaan WPWoofin - Facebook-ryhmään. Ylläpidämme ja päivitämme myös WP-oppaan hyödyllisiä artikkeleita.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *