Useisiin lisäosiin ja vimpaimiin voi asettaa erilaisia sääntöjä ja asetuksia, joissa kysytään esimerkiksi artikkelien tai sivujen ID-tunnistetta. ID-tunnisteen löytäminen saattaa kuitenkin olla aloittelijalle hankalaa, sillä sitä ei näytetä missään listaustaulukoissa. Tällä kertaa käymme läpi muutaman tavan, joilla löydät käyttäjien, kategorioiden, avainsanojen, artikkeleiden, sivujen ja kommenttien ID-tunnisteet WordPressin ylläpidosta.

Käyttäjät

Käyttäjän ID-tunnisteen löytää kun menee ylläpidossa Käyttäjät > Kaikki käyttäjät ja klikkaa halutun käyttäjän kohdalla Muokkaa linkkiä. Tunnisteen näkee tämän jälkeen selaimen osoitepalkista user_id parametrin jälkeen.

kayttaja-id

Tässä esimerkissä käyttäjän ID-tunniste on siis 2.

Sivut

Sivun ID-tunnisteen löytää samalla tavalla menemällä Sivut > Kaikki sivut ja klikkaamalla halutun sivun kohdalla Muokkaa. Tämän jälkeen jälleen ID-tunnisteen näkee selaimen osoitepalkista. Tällä kertaa parametrin nimi on post.

sivu-id

Esimerkissä sivun ID-tunniste on 9.

Artikkelit

Artikkelin ID-tunnisteen löytää menemällä Artikkelit > Kaikki artikkelit ja klikkaamalla halutun artikkelin kohdalta Muokkaa. ID-tunniste on artikkelillakin post-parametrissa.

artikkeli-id

Artikkelin ID esimerkissä on 1536.

Kategoriat

Kategorian ID-tunnisteen näkee menemällä Artikkelit > Kategoriat ja klikkaamalla auki halutun kategorian. ID löytyy parametrista tag_ID.

kategoria-id

Esimerkissä kategorian ID on 6.

Avainsanat

Avainsanan ID löytyy täysin samalla tavalla kuin kategorioiden ID menemällä Artikkelit > Avainsanat ja klikkaamalla halutun avainsanan muokkaustilaan.

avainsana-id

Esimerkissä avainsanan ID on 63.

Kommentit

Kommentin ID löytyy menemällä Kommentit > Kaikki kommentit ja klikkaamalla halutun kommentin muokkaustilaan. ID-tunniste löytyy parametrista c.

kommentti-id

Kommentin ID esimerkissä on 20.

Valikot

Valikon ID:n löytää kun menee Ulkoasu > Valikot ja tämän jälkeen valitsee halutun valikon pudotusvalikosta ja klikkaa Valitse. Valikon ID-tunniste näkyy osoitepalkin menu-parametrissa.

valikon-id

Esimerkissä ID on siis 2.

Reveal IDs

ID-tunnisteet saa näkyviin tarvittaessa myös listauksiin Reveal IDs lisäosalla. ID-tunnisteet alkavat näkyä kun lisäosan on asentanut ja aktivoinut. Alla esimerkki kommenttilistauksesta sen jälkeen kun lisäosa on aktivoitu.

id-lisaosa

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • veera sanoo:

  Hei!
  Loistava artikkeli, selvensi mulle ainakin :)
  Vielä kaipaisin esimerkkiä aiheesta mukautetun valikon id, kun en en sitä mistään löydä…

  • wpopas sanoo:

   Hyvä kysymys Veera!
   Lisäsin artikkeliin, kuinka myös valikon ID-tunnisteen saa selville. :)

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *