Päivitetty: 12.4.2023 – Palveluntarjoajien tietoja päivitetty. Hinnat ajantasaistettu ja WPWoofi-alennuskoodit lisätty 🤗 👇
Termos! Hyvä webhotelli on yksi tärkeimmistä asioista, kun lähdetään eteenpäin WordPressin kanssa. Keskustelua tästä aiheesta käydään WPWoofin ryhmässä kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja vuodessa. Käsittelimme toisessa artikkelissa, ”Mitä eri WordPress-hosting vaihtoehtoja on”, erilaisia WordPress-alustoja, joista yksi on webhotellipohjainen asennus. Jos et tiedä mitä webhotellivaihtoehtoja ylipäänsä on olemassa, niin kannattaa lukea kyseinen artikkeli läpi.
WordPressin ominaisuuksia on kautta aikojen pystynyt laajentamaan ja tehostamaan käyttämällä ns. sivurakentajia (page buildereita), joiden avulla sivustojen muokkaaminen on muuttunut käyttäjäystävällisemmäksi sekä kehittäjille että sivuston ylläpitäjille.
Artikkelien markkinointiin sosiaalisessa mediassa saa helposti kulumaan 30 minuuttia kirjautuessa sivustolta toiselle ja tilistä toiseen. Varsinkin jos sivustollasi on monta sosiaalisen median tiliä, mille kyseinen sisältö pitäisi saada tiettyyn aikaan päivästä.
Onko sinulla tullut vastaan tilanteita joissa lomakkeiden tai verkkokaupan tilauksien sähköpostit eivät ole päätyneet perille asti tai asiakkaat sanovat, että sähköpostit menevät roskapostiin? Jos näin on niin todennäköisesti tarvitset käyttöösi SMTP:n.
Sivujen kieliversiointi on nykyään hyvin yleistä. Olen saanut asiaan liittyen useita kysymyksiä, joten tällä kertaa käymme läpi, mitä eri vaihtoehtoja sivustojen kieliversiointiin on WordPressillä.
Tällä kertaa käymme läpi ilmaisen työkalun nimeltään Microsoft Clarity. Microsoft Clarityn avulla voit helposti alkaa parantamaan sivujesi tai verkkokaupan käyttökokemusta, joka omalta osaltaan taas vaikuttaa konversion parantumiseen.
Kun tiedät miten ihmiset käyttävät ja näkevät sinun sivustosi / verkkokauppasi voit tehdä parempia oikeaan dataan perustuvia päätöksiä kehittämisen suhteen. Parempi datalla kuin mutulla!
WordPressin oma oletushaku on käyttökelpoinen, mutta rajoittunut. Se tuottaa tuloksia, mutta ei tarjoa minkäänlaista säätövaraa, ei hae koko sivuston sisällöstä, eikä ymmärrä suomen kielen erityispiirteitä millään tapaa. Onneksi parempiakin vaihtoehtoja on tarjolla!
Livestriimissä 5.5.2021 kävimme läpi CSS:n lisäämistä, muokkausta ja käyttöä täällä WordPress maailmassa. Videosta saat napattua hyvät vinkit omaan käyttöön jossa lähdetään ihan perustasolta liikkeelle muokkailemaan sivuja yleisellä tasolla.
Olet luultavasti joskus nähnyt jossakin WordPress/WooCommerce -toteutuksessa napin, jossa on vääränkielinen teksti – tai artikkelien metatietoa, joissa lukee lukee ”By” eikä ”Kirjoittaja”? Ehkä tällainen on kerran tai kaksi piinannut sinuakin?
Hyvin laajalti käytetty apu (toimiva ja todella hyvä apu!) on esim. Loco translate -niminen lisäosa, jolla voi tehdä string-käännöksiä (string = merkkijono) lisäosien ja teemojen eri alueisiin.
Yksittäisiin tapauksiin on tosin olemassa täsmälääke, WordPressin coressa oleva gettext- filterhook.
Kopioi koodi lapsiteemasi functions.php:n jatkoksi.
/**
* @snippet Merkkijonojen muutokset gettextillä
* @author Jaakko Pöntinen - WPWoofi.com
* @testedwith WooCommerce 4.5.2
*/
// Aktivoidaan filter funktiolla
add_filter( 'gettext', 'mm_change_multiple_strings', 20 );
// Määritetään funktio
function mm_change_multiple_strings( $translated ) {
// Määritetään array, jossa listataan muutettavat stringit ja se, mikä tulee korvaavaksi. Muuta, poista tai kopioi lisää rivejä tarpeen mukaan - muutamia rivejä on syötetty esimerkin vuoksi.
$text = array(
'Näytä ostoskori' => 'Avaa kori',
'Laskutustiedot' => 'Tilaajan tiedot',
'Search Results for' => 'Hakutulokset',
'Laskutusosoite' => 'Tilaajan tiedot',
'(ei sis. alv.)' => 'alv0',
'You searched for' => 'Etsit tätä',
);
// Käsitellään yllä annetun arrayn mukaan
$translated = str_ireplace( array_keys($text), $text, $translated );
// Palautetaan käsitellyt tiedot
return $translated;
}
Kaksivaiheinen tunnistus – tunnetusti parantaa sivuston ja verkkokaupan tietoturvaa älyttömästi. Tämä on erityisesti hyödyllinen mm. WordPress admineille ja kauppiaille, jotka pääsevät hallitsemaan tärkeitä kotisivun / verkkokaupan asetuksia.
Haluaisitko ottaa sellaisen käyttöön myös omassa kotisivussa tai verkkokaupassa? Jos näin on! Niin tästä löydät älyttömän helpot ohjeet kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöönottoon.
Lataa ensimmäisenä Two-Factor lisäosa – WordPress lisäsosista
Lataamisen ja lisäosan aktivoinnin jälkeen navigoi omaan profiilisi: Käyttäjät > Profiili. Omasta profiilistasi voit valita minkä tunnistautumistavan haluat ottaa käyttöön.
Oma suositukseni on joko sähköpostitse lähetettävä koodi tai mobiililla ja tabletilla mainiosti toimiva ”Aikaperusteinen kertakäyttöinen salasana (TOTP)”.
Sähköpostitse lähetettävä koodi toimii seuraavasti
Kun alat kirjautumaan kotisivuillesi ja syötät oikean käyttäjätunnuksen ja salasanan. Lähtee kyseisen käyttäjätunnuksen sähköpostiin varmistuskoodi, jonka avulla pääset kirjautumaan sisälle.
Aikaperusteinen kertakäyttöinen salasana (TOTP) toimii seuraavasti
Tämän käyttöön tarvitset autentikaattorin. Yleisimmät käytössä olevat sovellukseet ovat Google Authenticator (Android versio, IOS versio) ja Twilio Authy (Android versio, IOS versio) joka asennetaan puhelimeen tai vaikkapa tablettiin.
Kun olet asentanut kyseisen sovelluksen skannaa ”Aikaperusteinen kertakäyttöinen salasana (TOTP)” alapuolella oleva QR koodi puhelimella tai tabletilla.
Tästä saat koodin mikä sinun tulee vielä syöttää QR koodin alapuolella olevaan kenttään. Tämän jälkeen pääset aina tarkistamaan sisäänkirjautumisessa vaadittavan koodin juuri kyseisestä puhelimesta tai tabletista.
Näin pakotat kaksivaiheisen tunnistuksen kaikille käyttäjille
Mitä tapahtuu, kun aktivoit pakollisen tunnistautumisen?
Kun pakotat kaksivaiheisen tunnistuksen kaikille käyttäjille. Kirjautuessa sisään, lähtee sähköpostiin varmistusviesti, joka sisältää koodin, jolla pääsee kirjautumaan sivustolle.
Lisävinkki: Jos oikeasti haluat turvalliset ja uniikit salasanat jokaiseen paikkaan mihin ikinä kirjaudutkaan. Suuri suositus Lastpass tai 1Password palveluille. Näiden avulla voit pitää salasanat ja tunnukset turvassa todella tehokkaasti.
Haluaisitko ottaa Gmailin käyttöön? Mutta Google Suiten maksullinen palvelu kuulostaa aika tyyriiltä? Tässä eräs suosittu tapa, joka toimii todella hyvin POP3 avulla. POP3 on käytössä todella monessa normaalissa WordPress webhotellissa.
Suosittelemme kyllä G Suitea yritystoimintaan sen nopeamman sähköpostien haun, tuen ja isomman tallennustilan johdosta. Mutta jos käytössäsi on monia brändejä voi tämä olla todella kova juttu!
Hei! Ryhmässä tuli vastaan tilanne jossa verkkokauppaa rakentaessa tuli ongelmia woocommercen pikkukuvien kanssa. Nykyään WooCommercen yleisistä ominaisuuksista on poistettu kaikkein pienimpien kuvien koko.
Joten tässä ratkaisu kuinka voit itse määrittää juuri oikean kuvakoon! Pohjalla käytetty WooCommercen Image Sizes for Theme Developers dokumentaatiota. Tarvittavan koodinpätkän löydät tämän julkaisun alapuolelta.
Tällä videolla käymme läpi seuraavat asiat:
Miten asennat lapsiteeman lisäosan avulla?
Kuinka lisäät koodia functions.php tiedostoon kätevästi?
Miten luot uudelleen kaupan käyttämät kuvakoot?
Kuinka tarkistat kaupan käyttämien kuvien oikean koon?
Anna palautetta
Onko sinulla kommentoitavaa tai parannusehdotuksia?
Hidasteleeko sivusto? Anna hostaanin hoitaa: Nopeat WordPress webhotellit alk. 4,98€/kk. Hostaan on Suomalainen ja heidän asiakaspalvelu on nopea ja omiaan WordPressin parissa. Hox. Hostaan tarjoaa myös maksuttoman sivustosiirron heidän palveluunsa.
Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.