Artikkelien markkinointiin sosiaalisessa mediassa saa helposti kulumaan 30 minuuttia kirjautuessa sivustolta toiselle ja tilistä toiseen. Varsinkin jos sivustollasi on monta sosiaalisen median tiliä, mille kyseinen sisältö pitäisi saada tiettyyn aikaan päivästä.

Mitäpä jos automatisoidaan koko artikkelin julkaisuprosessi ja ajastetaan artikkelit menemään julkaistuksi oikeaan aikaan päivästä? Näistä myös tehdään päivitykset esim. Yrityksen Facebook sivulle, Twitter tilille ja LinkedIn profiiliin. Itsessään WordPressissä on jo sisäänrakennettu ”ajasta julkaisu” toiminto mitä voit käyttää hyödyksi toisen lisäosan kanssa mikä on vastuussa sosiaalisen median päivitys / julkaisuilmoituksista.

Tässä ensimmäisenä kuva sisäänrakennetusta ”Ajasta julkaisu” ominaisuudesta.

1. Asenna ja aktivoi – Jetpack Social

Seuraavaksi tarvitaan lisäosa jonka avulla yhdistetään WordPress sinun Facebook, Twitter ja LinkedIn tiliesi kanssa. Asenna ja aktivoi Jetpack Social lisäosa.

2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Jetpack

3. Klikkaa ”Manage Social Connection”

4. Luo wordpress.com tili tai kirjaudu sisään (Tili on ilmainen etkä tarvitse mitään maksullisia palveluita tähän ominaisuuteen)

5. Hyväksy Jetpack yhteys

6. Valitse yhdistettävä SOME sivu tai tili

En käy tässä läpi kaikkia kanavia mutta käymme läpi yhdistämisen Facebook sivun kanssa. Periaate Twitterissä ja LinkedInissä on kuitenkin sama eli klikkaat ”Connect” tai ”Connect one more account”, sen jälkeen kirjaudut omilla tunnuksilla sisään ja hyväksyt yhteyden Jetpackin ja kyseisen palvelun välillä.

7. Yhdistäminen Facebook sivuun

8. Valitse sivu mille haluat julkaista sisältöä ja yhdistä

9. Toista prosessi kaikille kanaville mille haluat julkaista. Tässä näet WP-oppaan yhteydet.

10. Kirjoita SOME päivityksen yhteyssä tuleva viesti ja julkaise / ajasta julkaisu tapahtumaan haluamanasi ajankohtana.

Toivottavasti tästä oppaasta oli sinulle apuja! Tämä niin pieni automaatio voi vähentää helposti parikin tuntia työaikaa kuukaudessa. Itse olen automaatioiden suuri ystävä o/

Artikkelin julkaisuhetkellä Jetpack Social tukee yhtä Facebook sivua, useampaa Twitter tiliä ja yhtä LinkedIn tiliä kerrallaan. Toivottavasti jossain vaiheessa saadaan vielä Facebook puolelle ainakin useamman sivun julkaisu ja mahdollisesti jopa ryhmään julkaisu!

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *