WordPressissä voi ajastaa sivun tai artikkelin julkaisun haluttuun ajankohtaan. Tämä toiminnallisuus on hyvin paljon käytössä itsellänikin. Joskus saattaa myös tulla vastaan tilanteita, jolloin sisällön haluaisi katoavan tietyllä kellonlyömällä (esim. jonkinlainen kampanja). Sisällön poistaminen onnistuu WordPressissä kun sisällön tilan muuttaa luonnokseksi, mutta automaattinen sisällön piilotus ei onnistu ilman lisäosaa. Tällä kertaa katsomme, miten automaattinen piilotus onnistuu.

Sisällön piilotus

Automaattinen piilottaminen onnistuu Post Expirator -lisäosalla. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen sivujen ja artikkelien muokkausnäkymään ilmestyy uusi osio, johon voi määrittää milloin sisältö piilotetaan. Tämän lisäksi voi määritellä vielä sen, piilotetaanko sisältö (tila muutetaan luonnokseksi) vai poistetaanko se kokonaan.

post-expirator

Lyhytkoodi ja asetukset

Lisäosa tarjoaa myös lyhytkoodin [postexpirator]. Tämä lyhytkoodi näyttää milloin kyseinen sisältö vanhenee. Sen voi siis esimerkiksi lisätä niille sivuille, jotka vanhenevat.

Lisäosan asetuksia voi säätää Asetukset > Post Expirator. Tosin niihin ei ole pakko tehdä mitään muutoksia. Yleisissä asetuksissa voi säätää mm. lyhytkoodiin liittyviä päivämäärä formaatteja. Oletusasetuksissa voi määrittää näytetäänkö vanhentumisasetusta sivuissa tai artikkeleissa. Sen lisäksi voi valita mikä on oletusvaihtoehto sille kun sisältö vanhenee (poistetaanko vai piilotetaanko).

WP-opas suosittelee:

Hidasteleeko sivusto? Anna hostaanin hoitaa: Nopeat WordPress webhotellit alk. 4,98€/kk. Suomalainen ja todella nopea asiakaspalvelu on omiaan WordPressin parissa.

asetukset

Kirjoittaja Timo Leiniö

Olen WP-oppaan perustaja ja päätoimittaja. Työskentelen päivittäin erilaisten verkkosovelluksiin liittyvien haasteiden parissa Sofokuksella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisesti kalastamasta tai pelaamasta biljardia.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *