Jos WordPress-sivustolla julkaistaan paljon ajankohtaisia asioita, tällöin saattaa olla tarvetta näyttää sisällön yhteydessä, koska sitä on viimeksi muokattu. Tällä kertaa käymme läpi, kuinka näyttää artikkelin tai sivun edellinen muokkausajankohta.

Lyhytkoodi

Muokkausajankohdan näyttäminen onnistuu Last Updated Shortcode -lisäosalla. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen käytettävissä on uusi lastupdate-lyhytkoodi. Jos lisäämme esimerkiksi artikkelin sisällön loppuun kyseisen lyhytkoodin, saamme jota kuinkin seuraavanlaisen lopputuloksen artikkeliin.

[gist id=”7855504″]

last-updated-oletus

Tässä on tietysti muutama ongelma, jos sisältö on esimerkiksi suomenkielistä. Päivämäärän muoto on vääränlainen ja päivämäärän edessä on englanninkielistä tekstiä. Lyhytkoodille voi antaa muutamia parametreja. Näitä ovat format, before ja after.

Päivämäärän muodon saamme muutettua kun annamme lyhytkoodille esimerkiksi format arvon d.m.Y H:i:s. Tämän jälkeen päivämäärä on huomattavasti tutumman näköinen. Päivämäärän muotoiluun liittyvät säännöt löytää WordPressin Codexista.

Englanninkielisen tekstin saamme korvattua määrittelemällä before-parametrille halutun arvon.

Jos siis lisäämme seuraavanlaisen lyhytkoodin artikkelin loppuun, saamme miellyttävämmän lopputuloksen suomenkieliselle sisällölle.

[gist id=”7855446″]

last-updated-muokattu

After-parametrilla voi vielä määrittää päivämäärän jälkeen tulemaan jotakin tekstiä.

Automaattisesti sisällön oheen

Ylläolevalla tavalla pitää aina muistaa lisätä lyhytkoodi itse sisältöön. Entä sitten jos ajankohdan haluaisi näkyviin automaattisesti artikkeleihin tai sivuihin? Tällöin lyhytkoodi pitää lisätä sivupohjiin.

Päivämäärän saa näkyviin kun sivupohjaan lisää haluttuun kohtaan seuraavan koodin.

[gist id=”7855461″]

Yleensä sivujen sivupohja löytyy teeman alta page.php -nimisestä tiedostosta ja artikkelin sivupohjan single.php -nimisestä tiedostosta. Nämä saattavat toki vaihdella teemasta toiseen.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *