Kuvien käyttäminen blogeissa on suosittua ja suositeltavaa. Kuvien lisääminen WordPressissä on helppoa, mutta monesti ongelmana on se, mistä saisi kuvia käyttöönsä laillisesti. Googlen kautta kuvia löytyy miljoonittain, mutta yleensä kuvien lisenssiehdot vaihtelevat huomattavasti. Lisenssiehtojen mukaan kuvia ei välttämättä saa käyttää missään ilman lupaa, joissakin tapauksissa ei-kaupallisilla sivustoilla ja niin edelleen. Tällä kertaa käymme läpi, miten saat helposti käyttöösi tuhansia kuvia suoraan WordPressiin laillisesti. Tämän lisäksi kuvia ei edes tarvitse siirtää itse WordPressiin.

Verkosta löytyy toki useita kuvapankkipalveluista, joista kuvia voi ostaa. Jos kuviin on varattu oma budjetti, maksullisista palveluista saa varmasti laadukkaimmat kuvat. Jos budjettia ei kuitenkaan ole ja silti haluaisit kuvia suosittelen tutustumaan WP Inject -lisäosaan.

Kuvat blogiin muutamalla napin painalluksella

WP Inject -lisäosalla pystyy etsimään suoraan WordPressissä kuvia. Lisäosa hakee kuvia Flickr-palvelusta. Mikä parasta lisäosan asetuksissa pystyy määrittelemään minkä lisenssin omaavia kuvia haetaan. Lisäosalla pystyy hakemaan myös ilmaisia kaupalliseen käyttöön sopivia kuvia. Jotkin lisenssiehdot määrittelevät, että kuvia liitettäessä pitää kertoa alkuperäisen kuvan ottajan tiedot. Lisäosa tekee tämänkin tarvittaessa automaattisesti. Voit siis keskittyä täysin oikean kuvan hakemiseen ja lisäosa hoitaa loput.

Kuvan hakeminen tapahtuu artikkelin tai sivun muokkausnäkymässä. Voit suorittaa kuvahaun hakusanalla. Haku toimii hyvin nopeasti.

wp-inject-kuvahaku

Tämän jälkeen voit valita minkäkokoisena kuva siirretään sisältökenttään. Kuvia voi asettaa myös artikkelikuviksi.

wp-inject-kuvan-lisays

Asetukset kuntoon

Ennen kuvien lisäystä kannattaa tsekata lisäosan asetukset kuntoon. Asetuksissa voi säätää monia asioita:

 • Minkä lisenssin täyttäviä kuvia haetaan?
  • Mitä rajoitetumpi lisenssi sen vähemmän tuloksia saat.
 • Tallennetaanko kuvat palvelimellesi?
  • Tämä on suositeltavaa. Jos kuva poistetaan Flickr-palvelusta, se ei katoa sinun sivustoltasi.
 • Missä kuvan ottajan tiedot näytetään?
  • Kuvan ohessa tai artikkelin lopussa

wp-inject-asetukset

 

Artikkelikuva käyttäjältä karindalziel

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Sami Niemi sanoo:

  Kiitos jälleen kerran hyvästä artikkelista ja vinkistä. Jotain tällaista olen jo jonkin aikaa etsiskellyt, testaan tätä heti omalla sivustollani. Vielä kun löytäis jostain hyvän kirjaston peruskuvakkeita, joita vois käyttää sivustolla ilmaiseksi. Tango-projekti on ainakin yksi vaihtoehto, mutta tuo projektin sivusto (http://tango.freedesktop.org/) on ollut alhaalla jo pidemmän aikaa. Tiedätkö jotain vastaavaa kuvakekirjastoa?

  • Timo Leiniö sanoo:

   En ole tuota Tango-projektia käyttänyt tai nähnyt, joten en tiedä minkälaisia kuvakkeita siinä on saatavilla kun ei tuo sivukaan nyt toimi. Itse käytän monissa projekteissa Font Awesomen ikoneita (http://fontawesome.io/)

 • samikeijonen sanoo:

  Tässä on hyvä listaus muutamasta kuvapalvelusta, joiden kuvia saa käyttää vapaasti. En kylläkään tarkastanut ihan kaikkien sivujen lisenssiehtoja.

  https://medium.com/design-ux/62ae4bcbe01b

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.