WordPressin media-asetuksissa voi määrittää eri kuvakoot, joita järjestelmä luo kun uuden kuvan tallentaa. Joskus sivuston kehityksen yhteydessä saattaa olla tarve muuttaa näitä kuvakoko määrityksiä. Muutos ei kuitenkaan luo jo sivustolle tallennetuista kuvista uusia kokoja automaattisesti. Tällä kertaa katsomme, miten eri  kuvakoot saa luotua jo olemassa olevista kuvista.

AJAX Rebuild Thumbnails

Kuvien uudelleenluonti onnistuu kätevästi AJAX Rebuild Thumbnails -lisäosalla. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen työkalut-osion alle ilmestyy uusi Rebuild Thumbnails -kohta.

ajax-rebuild-thumbnails

Tässä osiossa voi määrittää mitkä kuvat luodaan uudestaan. Kannattaa luoda uudestaan vain ne kuvatyypit, jotka on lisätty tai joita on muutettu.

ajax-rebuild-thumbnails-asetukset

Kuvien luonti on raskas operaatio palvelimelle. Kannattaa siis pyrkiä tekemään operaatio sellaiseen aikaan kun sivustolla ei ole hirveästi käyttäjiä.

Operaation kesto riippuu siitä, kuinka paljon kuvia on entuudestaan sivustolla. Lisäosa näyttää koko ajan, mitä kuvaa se on parhaillaan käsittelemässä.

thumbnails-generate

Lisäosa ei poista sellaisia kuvia, jotka jäävät turhiksi. Ne siis jäävät edelleen uploads-hakemistoon. Jos käyttämättömät kuvat haluaa poistaa, se pitää tehdä käsin esimerkiksi FTP:n kautta.

Yleensä kuvakoko muutos on kertalaatuinen tai hyvin harvakseen tehtävä operaatio. Tämän takia lisäosan voi poistaa käytön jälkeen kokonaan Lisäosat-osiosta.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *