Onko sinulla mediakirjastossa paljon kuvia tai muita tiedostoja? Jopa niin paljon että niiden löytäminen kirjastosta saattaa olla vaikeaa? Tällä kertaa käymme läpi, miten lisätä medioihin kategorisointi. Tämä helpottaa merkittävästi medioiden järjestämistä ja löytämistä.

Lisäosa

Kategorian lisäys onnistuu asentamalla Enhanced Media Library -lisäosa. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen näet Media osion alla Media Categories osion, jossa listataan kaikki mediakirjaston kategoriat. Voit liittää uuden median kategoriaan esimerkiksi kun lisäät kuvan artikkeliin. Mediakategorioiden rakenne on oletuksena hierarkinen, joten voit tehdä kuinka syvän puurakenteen tahansa.

media-kategoria

Mediakirjaston listauksessa on myös näkyvillä pudotusvalikko, jonka perusteella voi suodattaa näkyville vain tietyn kategorian mediat.

mediakirjasto

Sama pudotusvalikko toimii myös sisältöeditorin kuvan lisäyksessä.

median-lisays

Asetukset

Jos yksi kategoria ei riitä voit luoda kategorioita lisää Media Settings > Taxonomies osiossa. Taksonomialle voi määritellä monia ominaisuuksia. Pystyt myös kääntämään olemassa olevan Media Categories taksonomian englanninkieliset termit suomeksi jos haluat.

mediakirjasto-taksonomia

Media Settings > MIME Types osiossa voi määrittää tiedostotyyppejä, joita mediakirjastoon voi tallentaa. Oletuksena listalla on jo kaikki yleisimmät tiedostomuodot, mutta jos sinulla on vielä joku mikä listalta puuttuu, voit sen itse lisätä niin että tallennus onnistuu.

mimetyypit

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *