WordPress 3.9 ”Smith” on julkaistu. Uusin päivitys tuo mukanaan monia muutoksia. Suurimmat muutokset kohdistuvat sisältöeditoriin, vimpaimiin ja teeman lisäykseen. Katsotaanpa vielä tarkemmin, mitä uutta päivityksen mukana tulee.

Sisältöeditori

Sisältöeditorissa käytetään TinyMCE-nimistä työkalua. TinyMCE julkaisi editoristaan uuden version noin puoli vuotta sitten. Nyt editori on päivitetty myös WordPressiin. Sisällön muokkaamista on parannettu monella tapaa.

Kuvagallerioista näytetään jatkossa esikatselukuva editorissa. Ennen gallerian kohdalla ei kuvia näkynyt.

galleria-esikatselu

Uuden median voi jatkossa lisätä suoraan raahaamalla kuvan editoriin. Enää ei siis tarvitse edes erikseen painaa Lisää media -nappia.

siirra-kuva

Kuvien skaalaus onnistuu jatkossa suoraan editorissa. Kuvaa voi skaalata kun nappaa hiirellä kuvan reunasta kiinni ja muuttaa kuvan kokoa. Kuvan muokkaustyökalu ei enää myöskään aukea uuteen välilehteen vaan kaikki tehdään yhden välilehden sisällä.

kuvan-skaalaus

Tekstin erillinen liittäminen Wordistä on myös poistettu editorista, sillä jatkossa tekstin kopiointi poistaa automaattisesti Wordin tyylit.

Audio- ja videolistat

Jatkossa WordPressiin voi luoda audio- ja videolistoja. Listat toimivat samalla tavalla kuin kuvagalleria. Voit siirtää audiota ja videota mediakirjastoon ja tämän jälkeen luoda niistä listan.

audiolista

Vimpaimet

Vimpaimet osio toimii kuten ennenkin, mutta ulkoasun mukautus osioon on tullut vimpaimien esikatselu mahdollisuus. Aikaisemmin vimpaimen päivitys johti siihen, että sisältö meni saman tien julki. Nyt myös vimpaimien sisältöä voi esikatsella. Kävin aiemmin läpi Widget Customizer -lisäosan, joka on nyt siis otettu osaksi WordPressin ydintä.

widget-customizer-tallenna-julkaise

Teemat

Teeman asennussivu on kokenut pienen ulkoasumuutoksen.

teeman-lisays

Kehittäjille

Kehittäjiä varten on myös useita muutoksia. Tietokantalayer toimii entistä paremmin PHP 5.5 ja MySQL 5.6:n kanssa.

doing_action() ja doing_filter() funktioilla voi jatkossa tarkastaa, onko jokin koukku parhaillaan suorituksessa. has_image_size() ja remove_image_size() funktioita voi hyödyntää kuvien manipuloinnissa.

WP-Oppaan videot päivitetään myös lähiaikoina vastaamaan uusinta WordPress-versiota.

Seuraava versio WordPressistä on 4.0 ja sen julkaisuajankohdaksi on arvioitu elokuun 13. päivä.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *