WordPressin multisite-toiminnolla saa helposti rakennettua verkoston verkkosivustoja. Verkkosivustot ovat toisistaan itsenäisiä, mutta monesti rakennusvaiheessa olisi tarve monistaa jokin sivusto muiden sivustojen pohjaksi. Tällä kertaa katsomme, miten tämä onnistuu.

Sivuston kopiointi

Sivuston kopiointi onnistuu NS Cloner – Site Copier -lisäosalla. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen sivuston kopiointi onnistuu verkon hallinnassa Sivustot > NS Cloner.

site-copier-valikko

Sivuston kopiointi on hyvin yksinkertaista. Riittää kun valitset kopioitavan sivuston pudotusvalikosta, annat uudelle sivustolle osoitteen ja nimen.

kopioi-sivusto

Kopioinnissa kestää yleensä joitakin sekunteja. Kopioinnin jälkeen uuden sivuston pitäisi olla ihan samannäköinen kuin alkuperäinen sivusto!

Sivuston kopiointi ei ole teknisesti ihan yksinkertainen toimenpide. Tämän takia on suositeltavaa ottaa varmuuskopio WordPressistä talteen ennen kuin kopiointia suorittaa.
Lisäosasta on myös Pro-versio, jossa on jonkin verran lisätoiminnallisuuksia. Jos tarve on vain kopioida sivusto, silloin ilmaisella versiolla pärjää myös hyvin.

Kirjoittaja Timo Leiniö

Olen WP-oppaan perustaja ja päätoimittaja. Työskentelen päivittäin erilaisten verkkosovelluksiin liittyvien haasteiden parissa Sofokuksella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisesti kalastamasta tai pelaamasta biljardia.

Keskustele ja kysy

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *