WordPressin multisite-toiminnolla saa helposti rakennettua verkoston verkkosivustoja. Verkkosivustot ovat toisistaan itsenäisiä, mutta monesti rakennusvaiheessa olisi tarve monistaa jokin sivusto muiden sivustojen pohjaksi. Tällä kertaa katsomme, miten tämä onnistuu.

Sivuston kopiointi

Sivuston kopiointi onnistuu NS Cloner – Site Copier -lisäosalla. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen sivuston kopiointi onnistuu verkon hallinnassa Sivustot > NS Cloner.

site-copier-valikko

Sivuston kopiointi on hyvin yksinkertaista. Riittää kun valitset kopioitavan sivuston pudotusvalikosta, annat uudelle sivustolle osoitteen ja nimen.

kopioi-sivusto

Kopioinnissa kestää yleensä joitakin sekunteja. Kopioinnin jälkeen uuden sivuston pitäisi olla ihan samannäköinen kuin alkuperäinen sivusto!

Sivuston kopiointi ei ole teknisesti ihan yksinkertainen toimenpide. Tämän takia on suositeltavaa ottaa varmuuskopio WordPressistä talteen ennen kuin kopiointia suorittaa.
Lisäosasta on myös Pro-versio, jossa on jonkin verran lisätoiminnallisuuksia. Jos tarve on vain kopioida sivusto, silloin ilmaisella versiolla pärjää myös hyvin.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *